Ga naar inhoud

22 maart 2023Met elkaar

Zwerfafval de buurt uit!

Op zaterdag 19 maart 2022 deden ruim 30.000 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag. Zij maakten zo’n 4500 gebieden zwerfafvalvrij. Want zwerfafval verdwijnt alleen wanneer iemand het opruimt.

Niet alleen particulieren van jong tot oud namen deel aan de opschoonacties, ook scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs en gemeenten staken de handen uit de mouwen.

In Wolvega hielpen Jeroen Mulder en Esther, met twee van haar kinderen, mee samen met de speeltuinvereniging, andere medewerkers en Univé-leden. Hieronder een kort verslagje van de dag, geschreven door Jeroen:

Afgelopen zaterdag hebben Esther, samen met twee kinderen van haar, en ik met een groep vrijwilligers/bestuursleden van belangenorganisatie Plaatselijk Belang Oosterstreek zwerfvuil opgehaald.

Dit was een tegenprestatie in verband met sponsoring van de nieuwe speeltuin. Namens het Univé Buurtfonds hebben we vijfduizend euro mogen overhandigen. Later dit jaar zal de officiële opening plaatsvinden. Hierbij zullen wij ook uitgenodigd worden.

Met het bestuur, waaronder Berry Duin, is er over onder andere een AED-cursus aanbieden gesproken. Hier komen ze nog op terug.

‘Het was zaterdag volgens mij erg geslaagd. Alle kindjes vonden het leuk om te doen en Oosterstreek is nog schoner! Ons zoontje is daarna zelf met de prikker in de sloten gegaan en heeft nog een emmer vol troep opgehaald. Bedankt voor de leuke actie!’ aldus Berry.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Nederland Schoon is een stichting die samen met onder meer gemeenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zwerfafval bestrijdt en probeert te voorkomen.

Meer informatie: www.supportervanschoon.nl

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk buiten voor ons is. Daarom helpt Univé graag mee met het zwerfafvalvrij maken van onze buurten. Want een schone buurt is ook een veilige buurt en daar zetten we ons graag voor in samen met onze leden en lokale verenigingen.

Deel dit bericht