Ga naar inhoud

27 september 2021Met elkaar

Reddingsbrigade verdient onze volle steun

De Reddingsbrigade Weststellingwerf heeft 25 september 2021 een nieuwe motorboot in gebruik genomen. Hiermee kunnen de vrijwilligers weer meer en beter drenkelingen redden.

De doop van de WSW-119 werd verricht door wethouder Roelof Theun Hoen. 

De bemanning van de brigade wordt ingezet bij verschillende activiteiten op en rond het water. Hierbij kun je denken aan zeilwedstrijden, Nieuwjaarsduiken of de Maarten van der Weijden (zwem)Elfstedentocht.

Het liefst houden zij zich bezig met kleine dingen, zoals een pleister plakken, een korte sleep of helpen bij het zoeken naar een vaarweg. Maar is het nodig om levensreddend te handelen, dan staan de vrijwilligers ook hun mannetje. Zo is de reddingsboot al ingezet in Limburg bij de evacuatie van bewoners die slachtoffer zijn geworden van de overstromingen. Met elkaar, voor elkaar.

De Reddingsbrigade Weststellingwerf heeft mede door financiering van het Univé Buurtfonds de motorboot kunnen overnemen van de Reddingsbrigade Zandvoort. Een mooi voorbeeld van helpen om risico’s te voorkomen en te beperken.

Daarnaast gaan we samen met de voorzitter van Reddingsbrigade Weststellingwerf René Sloot kijken hoe we elkaar in de toekomst kunnen helpen. Zo denken we na over het geven van voorlichtingen op basisscholen over het gevaar van zwemmen in zee of het deelnemen aan 112 preventiedagen.

Deel dit bericht