Ga naar inhoud

4 februari 2020Supporter van Sport

Passie voor de loopsport

Op 1 april 1980 is het allemaal begonnen...Jan en Jozefien Kooistra uit Sint Jacobiparochie richtten samen met hun snelwandelvrienden Jilt Postma en Jan Cijs de Sportvereniging Friesland op.

De actieve carriëres in de wegatletiek van deze heren waren ten einde, maar hun enthousiasme voor de loopsport bleek ontembaar.

SV Friesland heeft inmiddels meer dan 700 leden en is daarmee de grootste loopvereniging in Noord Nederland. Het doel van onze vereniging is de promotie van de wegatletiek en de loopsport in Fryslân in het bijzonder. Sinds 1 mei 1984 is SV Friesland aangesloten bij de Atletiekunie.

SV Friesland organiseert elk jaar ongeveer 35 loopevenementen. Hier kunnen jong en oud, wedstrijdlopers en recreanten en soms ook wheelers aan mee doen. Het grootste evenement is de Berenloop op Terschelling. Elk jaar organiseert SV Friesland voor alle leden en gastleden een clubcompetitie. Al deze evenementen kan SV Friesland niet organiseren zonder de vele vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de club.

Univé vindt bewegen voor iedereen belangrijk: jong, oud, met of zonder beperking. Op landelijk en regionaal niveau. En is daarom graag betrokken bij Sportvereniging Friesland.

Erika, medewerkster van Univé heeft in Heerenveen als blijk van waardering, voorafgaand aan de start van de Rotstergaastloop 2500 startnummers overhandigd aan Jan Kooistra. 

Meer informatie: https://svfriesland.nl

Deel dit bericht