Ga naar inhoud

10 juni 2024Wonen

Open dag Brandweer Wolvega groot succes

Van oude en bijzondere brandweervoertuigen tot demonstraties: tijdens de open dag van Brandweer Wolvega was er genoeg te zien en te beleven. Zo konden kinderen een brandweerdiploma halen, terwijl andere bezoekers van alles ontdekten over brandveilig leven.

De open dag op zaterdag 8 juni trok vooral veel gezinnen met (jonge) kinderen. Zij zagen tijdens verschillende demonstraties onder meer hoe brandweermannen een dak van een auto opensnijden en vlam in de pan blussen. Ook konden de jonge bezoekers springen op de springkussens, spelen in de pannakooi of meer te weten komen over de reddingsbrigade en een traumahelikopter.

Van kleurplatenactie tot brandblussercheck
Ook Univé Noord-Nederland was aanwezig. Adviseurs gingen in gesprek met bezoekers over het voorkomen en beperken van brandrisico’s in huis en over veilig verkeer. Zo deelden ze meer informatie over bijvoorbeeld fietsverlichting en de mogelijkheden voor rijvaardigheidstrainingen.

Tegelijkertijd konden kinderen meedoen aan een leuke kleurplatenactie en konden leden hun brandblusser inleveren voor een gratis brandblussercheck door partner Hofstee Brandbeveiliging. Zo was er voor elk wat wils!

Deel dit bericht