Ga naar inhoud

30 november 2020Ondernemen

Het gaat niet om de toekomst of het verleden, het gaat om nu!

Ik verlies mijzelf met enige regelmaat in mijn werk als “ambassadeur” van Univé Noord-Nederland. Bewust gebruik ik hier de naam ambassadeur, want de titel adviseur is te kort door de bocht.

Ons werk bestaat uit veel meer dan het adviseren. Door mijn betrokkenheid denk ik in de avonduren vaak terug aan situaties die overdag hebben plaatsgevonden. Schijnbaar kan ik dat niet goed verbergen en vraagt Esther waar ik dan met mijn gedachten ben. Betrokkenheid is belangrijk, maar kent ook grenzen. 

Nu wil het toeval dat we bij Univé Noord-Nederland de mogelijkheid hebben om een training/cursus te volgen. Ik heb besloten om mindfulness te gaan doen. In plaats van doen, meer zijn en het NU te zien als iets waardevols. Dit brengt veel positieve energie. En die energie kan ik goed gebruiken om te gaan hardlopen. Heerlijk om met een opgeruimd gevoel grenzen te verleggen.

Tijdens één van mijn hardloopsessies werd ik door een fietser aangesproken op mijn loophouding.Hij zei; ”Hardlopen doe je voor 90% met je benen en 10% met je armen. En 100% met je brein”. Achteraf bleek deze persoon een atletiektrainer te zijn. Zijn woorden neem ik elke hardloopsessie weer mee. En zonder een koptelefoon beleef je het hardlopen nog intenser.

Elk weekend gaan Esther en ik met onze kinderen ergens een wandeling maken. Vooraf wordt er wel wat geprotesteerd, maar eenmaal in het bos, op de hei of in de duinen genieten de kinderen. Het tovert een glimlach op ons gezicht en we vragen ons af hoe lang ze dergelijke wandelingen nog zullen waarderen. We kijken elkaar aan en halen onze schouders op. Het gaat niet om de toekomst of het verleden. Het gaat om het nu!

Deel dit bericht