Ga naar inhoud

18 februari 2019Wonen

Diverse antieke voorwerpen en een bijzondere verrassing!

Op vrijdag 22 maart 2019 was er een taxatie middag georganiseerd in de Oudheidskamer Weststellingwerf in Wolvega.

Tijdens deze dag konden klanten van Univé Wolvega twee waardevolle voorwerpen laten taxeren door deskundigen Edwin Schepers en Geert Ziengs in de Oudheidskamer

De belangstellenden konden zich vooraf aanmelden en aangeven met wat voor voorwerpen zij zouden komen. Dit resulteerde in een goede verdeling tussen de heer Schepers en de heer Ziengs. Verder waren alle belangstellenden ingedeeld op een bepaald tijdstip om enorme wachttijden te voorkomen. Bezoekers werden ontvangen met koffie, thee en cake en begeleid naar de taxateurs. Als er gewacht moest worden dan kon eerst het prachtige museum worden bekeken.

Er was een heel divers aanbod voorwerpen waarvan de waarde soms volgens verwachting was, maar ook waren er uitschieters naar boven en naar beneden toe. Tussen mooie antieke gouden en zilveren sieraden, munten en andere gebruiksvoorwerpen sprongen er ook een aantal voorwerpen uit.

De meest verrassende was een mooi schilderij van de bekende eenden van schilder Constant Artz. Moeder eend met vijf kuikens gevat in een mooie zware lijst. Het was in een prima conditie. Constant Artz kende Jacob en Mathijs Maris. Hierdoor kwam Constant ook in contact met Hendrik Willem Mesdag, die hem van de nodige raadgevingen voorzag.  Aan juist dit oeuvre heeft Constant Artz zijn grote bekendheid te danken; eendenfamilies aan een slootkant.  Met dit onderwerp had hij al kort na 1900 veel succes en dat is eigenlijk tot de dag van vandaag zo gebleven. 

Zowel bezoekers als de organisatoren waren enthousiast en vonden de taxatiemiddag waardevol en zeker voor herhaling vatbaar.

Zie hieronder een foto-impressie:

Deel dit bericht