Ga naar inhoud

2 juni 2022Wonen

Burgervader geeft het veilige voorbeeld tijdens Demo in de Buurt

Op woensdagmiddag 1 juni 2022 werden in 120 huizen in Wolvega gratis rookmelders opgehangen en trokken de veiligheidsmarkt en de brandweerdemonstraties volop bezoekers.

De Demo in Wolvega werd geopend door burgemeester André van de Nadort. Een groot deel van het Van der Sandeplein werd ingenomen door de Brandweer Fryslân. Jaarlijks gebeuren er heel veel onnodige ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden. Door vlam in de pan, geen rook- en CO-melders en nooit nagedacht over de vluchtwegen in het huis. Doordat ieder huis vanaf 1 juli dit jaar verplicht voorzien moet zijn van rookmelders, is er nu wel veel aandacht voor.

Eigenlijk onzinnig dat door wet- en regelgeving dit nu wel een onderwerp is. Alsof de jaarlijks tientallen fatale branden niet genoeg een ‘driver’ zijn. Dat moet naar nul! Dit soort demodagen geven een extra stimulans om hier bij stil te staan. De burgervader schafte voor zichzelf een set koppelbare rookmelders aan. Ook volgde hij nog even een spoedcursus reanimatie. Goed voorbeeld doet… u ook?

Hans Schieving

Deel dit bericht