Ga naar inhoud

24 maart 2022Met elkaar

Zwerfafval opruimen in de buurt

Op zaterdag 19 maart 2022 deden ruim 30.000 mensen mee aan de Landelijke Opschoondag. Zij maakten zo’n 4500 gebieden zwerfafvalvrij.

Want zwerfafval verdwijnt alleen wanneer iemand het opruimt. Niet alleen particulieren van jong tot oud namen deel aan de opschoonacties, ook scholen, bedrijven, verenigingen, (sport)clubs en gemeenten staken de handen uit de mouwen.

In Uithuizermeeden (Het Hogeland) zette mevrouw Elizabeth Bultena zelf een actie op.

Elizabeth heeft tijdens de Landelijke Opschoondag samen met Janny Broekhuizen en Yvonne Musheirfa zeven kilo zwerfafval opgeruimd. Ze hebben hier drie uur over gedaan.

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon. Nederland Schoon is een stichting die samen met onder meer gemeenten, bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties zwerfafval bestrijdt en probeert te voorkomen.

Meer informatie: www.supportervanschoon.nl

Tijdens de coronacrisis hebben we allemaal ervaren hoe belangrijk buiten voor ons is. Daarom helpt Univé graag mee met het zwerfafvalvrij maken van onze buurten. Want een schone buurt is ook een veilige buurt en daar zetten we ons graag voor in samen met onze leden en lokale verenigingen.

Deel dit bericht