Ga naar inhoud

19 oktober 2020Met elkaar

Een kijkje in het leven op een Groninger borg in de 18e eeuw

De Menkemaborg is een kasteelmuseum, gelegen te Uithuizen in het noordoosten van de provincie Groningen. Het museum is een volledig ingericht huis met een authentiek interieur en bijzondere voorwerpen.

De borg wordt omgeven door historische tuinen, waaronder een formele Hollandse tuin, een natuurlijke zonnewijzertuin, een fruithof en keukentuin. Er zijn twee grachten en een singel met oude beuken, eiken en andere bomen. Het totaal geeft een indrukwekkend beeld van het leven en wonen op een Groninger borg in de 18de eeuw.

Bezoekers kunnen online via een link reserveren voor een bezoek in de borg. Voor een bezoek alleen aan de tuin hoeft niet gereserveerd te worden.
De Menkemaborg is in oktober tot en met december open van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer informatie over de Menkemaborg zie www.menkemaborg.nl

Musea verbinden het heden met het verleden en vertellen ons meer over bijvoorbeeld de geschiedenis, de natuur of over kunst. Musea zijn daarmee belangrijk voor onze cultuur. Univé is blij met dit mooie museum in het werkgebied en heeft een donatie gedaan. De Menkaborg was blij met deze bijdrage en heeft voor de tuin nieuwe buxusbol geplant.

En omdat het in deze tijd niet mogelijk is om met alle medewerkers een dagje uit te gaan naar andere musea of kastelen, is er een bezoek gebracht aan de Petrus en Pauluskerk in Loppersum, waar iedereen informatie kreeg over wat er allemaal te zien is met aansluitend een hapje en een drankje.

Deel dit bericht