Ga naar inhoud

3 december 2019Ondernemen

Zien, doen en beleven in Westerveld

Op 30 november en 1 december 2019 vond in Diever de Ondernemersfair Westerveld plaats. De beurs trok ruim 4000 bezoekers dit weekend.

Het thema was Zien, Doen en Beleven. Het evenement vond voor de 5e keer plaats en wisselt jaarlijks van locatie in de Gemeente Westerveld. Deze editie vond plaats in Scholengemeenschap Stad & Esch en Hart van Diever.

Op vrijdagavond werden de school en de zalen van Hart van Diever door de ondernemers omgebouwd tot een fair. Standhouders waren druk bezig om hun stand of plein in te richten. De beurs opende zaterdagmiddag om 13.00 uur.

Er waren circa 100 standhouders aanwezig uit de verschillende dorpen in de regio zoals bouwbedrijven, sportschool, makelaardij, de lokale horeca ondernemers, tuinbedrijven, uitvaartondernemingen , ehbo vereniging, installatiebedrijven en meer.

Ook de Coop Supermarkt Diever/Vledder en Univé was aanwezig. Daar konden bezoekers een klantenkaart aanvragen en zelf een smoothie fietsen op de Trapje Sapje fietsen. Bij Univé kon je meedoen aan een prijsvraag; Raad de waarde van de inhoud van de Coop winkelkar.

Daarnaast werden bezoekers geïnformeerd over de collectieve korting die men kan ontvangen met een Coop klantenkaart op de Unive verzekeringen. Ook werden bezoekers geïnformeerd over de zorgverzekering en de Veilig Wonen Diensten. Natuurlijk was er ook gelegenheid voor een persoonlijk praatje met de bezoekers. Want ons kent ons!

Er waren workshops van koffieschenkerij tot stoeljoga. Demonstraties van dansen, OTIB-techniek werkbanken en voorleessessies. In de sporthal vond het zaalvoetbal dorpen- & bedrijventoernooi plaats. Ook het schoolplein van de scholengemeenschap werd betrokken bij de fair. Op zaterdag waren er demonstraties van Shihl Timbersport, fietsstunting met Daan Bovenhof, mini-happeren, mantrailing (speuren met je hond), OTIB-technobiel, Fat Max E-step clinic, Disc Golf en escaperoom op wielen.

Op zondag kwam de plaatselijk woodcarver Henri Koeling is actie. Op het schoolplein waren er mini-happeren, mantrailing, OTI-technobiel, laser kleiduifschieten, handboogschieten, blaaspijpschieten en de escaperoom op wielen.

Al met al dagen waar genoeg te zien, doen én vooral beleven was. Waar inwonersop een interactieve manier werden betrokken bij ondernemend Westerveld.

https://www.ondernemendwesterveld.info

Deel dit bericht