Ga naar inhoud

4 oktober 2021Met elkaar

Vrijwilligers gezocht voor dierenparkje

Het dierenparkje Kolonievreugd van woonzorgcentrum De Menning is de ontmoetingsplek voor bewoners van het centrum en inwoners van koloniedorp Wilhelminaoord.

De konijnen, geiten, schapen en kippen krijgen regelmatig bezoek van enthousiaste bewoners, maar hebben ook de nodige zorg nodig. Zo moeten ze dagelijks gevoerd worden, moeten de hokken worden geopend en gesloten en is er regelmatig onderhoud nodig.

Kolonievreugd is sinds 2011 te vinden in de tuin van het woonzorgcentrum. Zorggroep Noorderboog heeft de verzorging van de dieren en het onderhoud opgepakt. Gerda de Vries coördineert namens de zorggroep de vrijwilligers. “We kunnen op onze locaties rekenen op ruim 1100 vrijwilligers. Daar zijn we ontzettend blij mee, maar we zoeken altijd door want er is nog genoeg te doen.”

Zo ook bij het dierenparkje. Vrijwilligers openen, bijvoorbeeld ieder een dag in de week, ’s ochtends de hokken en voeren en verzorgen de dieren. ’s Avonds sluiten ze de hokken weer. “Soms zijn er wat extra werkzaamheden, zoals het plaatsen van nieuw gaas of het herstellen van de hokken”, legt Gerda uit. “Maar dat hoeft maar één keer in de zoveel tijd te gebeuren.”

Allemaal werkzaamheden die iedere dag worden uitgevoerd door een groep enthousiaste vrijwilligers uit het dorp. Nu sommige vrijwilligers om verschillende redenen stoppen, is De Menning (een locatie van Zorggroep Noorderboog) 
dringend op zoek naar vervanging. Want De Menning zonder Kolonievreugd, dat kan eigenlijk niet!

De Menning is op zoek naar inwoners van Wilhelminaoord die affiniteit hebben met dieren en ’s ochtends en ’s avonds wat tijd hebben om de verschillende werkzaamheden uit te voeren. “Het kan buiten werktijden om en is dus goed te combineren met werk”, licht Gerda toe.

Ben jij dol op dieren, wil je wat betekenen voor De Menning en Wilhelminaoord en wil jij graag een bijdrage leveren aan het behoud van Kolonievreugd? Je aanmelden als vrijwilliger kan via Gerda de Vries (coördinator vrijwilligerswerk) door te mailen naar G.deVries@noorderboog.nl of te bellen met 06-22195957. Ook met vragen kun je bij Gerda terecht.

Deel dit bericht