Ga naar inhoud

23 april 2021Gezondheid

Voor wie graag fietst maar dit zelf niet meer kan

“Fietsen is een mooie manier om in beweging te blijven en om van de omgeving te genieten. Je komt verder dan tijdens een wandeling, de wereld wordt weer een stukje groter.

De duofiets vergroot je wereld en op de duofiets samen genieten van de omgeving van Wolvega”, aldus Welzijnscoach Sjoukje Kuipers van Meriant.  
Door een gezamelijke sponsoring kregen ze een nieuwe duofiets aangeboden.

Gezellig samen naast elkaar zittend waardoor er veel individuele aandacht mogelijk is. De duofiets is voor mensen die graag fietsen maar dit zelf niet meer kunnen. De deelnemers zitten naast elkaar, de fiets is uitgerust met een elektrische trapondersteuning. Hierdoor is “meetrappen” van de duopassagier niet noodzakelijk maar kan wel.

Meriant, onderdeel van Zorggroep Alliade, biedt de bewoners van de drie locaties in Wolvega de mogelijkheid om samen met bijvoorbeeld een fietsmaatje, vrijwilliger of mantelzorger er op uit te trekken.

Eerder werd door Meriant ook al duofietsen ingezet. De gemeente heeft hier in het verleden aan bijgedragen en het gebruik van de fietsen is in de afgelopen jaren flink toegenomen. Het bijzondere is dat ook inwoners met een beperking van Wolvega gebruik kunnen maken van de fietsen en zo met een familielid de oude, vertrouwde omgeving kunnen verkennen.

Door sponsoring van het college van burgemeester en wethouders uit het Dorpenfonds, Univé Noord-Nederland, Stichting Vrienden van Meriant Wolvega en Kring Bercoop fonds is er onlangs een extra duofiets met elektrische ondersteuning aangeschaft. De fiets is geleverd door Ten Veen tweewielers in Wolvega.

Donderdag 22 april 2021 gingen vrijwilligers en bewoners van woonzorgcentrum LindeStede met twee duofietsen op pad om de sponsoren te bedanken voor hun bijdrage.

Bij het gemeentehuis nam wethouder Hanneke Zonderand een bos bloemen in ontvangst, zij maakte ook even een proefritje.


Daarna ging de fietstocht naar het kantoor van Univé Noord-Nederland in Wolvega waar Jeroen Mulder, Adviseur Particulieren, de fietsers op stond te wachten.

Weer terug bij woonzorgcentrum LindeStede was Henk de Vent, voorzitter van Stichting Vrienden van Meriant Wolvega aanwezig.

Meer informatie
Voor vragen, meer informatie over de duofietsen of fietsvrijwilliger worden, kunt u contact opnemen met de welzijncoaches; Sjoukje Kuipers of Kim Sybrandy

De tekst en de foto's zijn gemaakt door Lenus van der Broek ©

Deel dit bericht