Ga naar inhoud

26 november 2020Ledenorganisatie

Kijken naar wat wél kan

Corso Frederiksoord had in 2020 het 60-jarig jubileum graag uitgebreid gevierd. Dat was niet mogelijk, maar een gedenkwaardige editie werd het wel.

In plaats van praalwagens werden er 84 prachtige mozaïeken gemaakt, die zo’n 1100 mensen bekeken tijdens een fietspuzzeltocht. Zij zagen ook vijf speciale Univé-mozaïeken, ontworpen en gemaakt door Univé-medewerker Githa Trompetter uit Vledder.

De fietsroute was 15 kilometer lang en liep van Frederiksoord via Vledder naar Vledderveen, Wilhelminaoord, Eesveen en Nijensleek. De mozaïeken waren verspreid over de route te vinden. Waar Githa normaal gesproken in het corsoweekend – het tweede weekend van september - op vrijdagmiddag begint met het meeprikken van bloemen op een nog kale wagen, moest ze nu ook aan de slag met de ontwerpen. Gelukkig kon ze daarbij rekenen op de hulp van familie en vrienden.

Mozaïeken met een Univé-tintje
Githa koos voor vijf mozaïeken met een Univé-tintje. Van een verwijzing naar het logo tot een bord over brandschade in huis. Daarnaast ontwierp ze twee mozaïeken met een verwijzing naar schade na een auto-ongeluk. Als voorbereiding waren er houten borden gemaakt met een laag van piepschuim erop. De ontwerpen werden op deze laag getekend. Ook werd de kleur van de bloemen aangegeven. Daarna kon het prikken beginnen. Een flinke klus, maar het resultaat was de moeite meer dan waard.

Naast het werk dat ze doet tijdens het corsoweekend, is Githa tien jaar bestuurslid van het Bosbad in Vledder geweest en loopt ze jaarlijks met meerdere collectes. Dat ze zich inzet voor haar omgeving vindt Githa de normaalste zaak van de wereld. “Het is geen opgave, ik vind het harstikke leuk om te doen. Het levert ook heel veel op: leuke contacten met mensen, samen iets bereiken. Het is toch mooi dat je samen iets als het zwembad in de benen kunt houden?”

Wel mogelijk
Dit jaar is er hopelijk weer een normale Corso Frederiksoord mogelijk. Mocht dat niet zo zijn, dan heeft Githa er alle vertrouwen in dat het in 2022 helemaal goed komt: “Het corso is springlevend. Iedere keer komen er nog nieuwe groepen bij. Ik vind het mooi dat de organisatie heeft gekeken naar wat er binnen de omstandigheden nog wel mogelijk was. En het gewone corso? Dat komt wel weer.”

Deel dit bericht