Ga naar inhoud

7 april 2020Gezondheid

Ik ben mama, juf en collega

Ons gezin bestaat uit 3 personen. Bert en ik werken allebei bij Univé Noord-Nederland en Mart onze zoon van 10 jaar zit in groep 7.

De vierde thuiswerk-huisschoolweek is inmiddels aangebroken. We komen alle drie wat meer in ons ritme.

De eetkamertafel is ingericht met twee werkplekken en de derde werkplek bevindt zich in de studeerkamer op de bovenverdieping. Afwisselend werken Bert en ik aan de eetkamertafel. Diegene die een volle agenda heeft met skype overleggen, gaat boven zitten. De ander zit aan de eetkamertafel en helpt onze zoon Mart.

Zo, wat waren de eerste twee weken pittig. In het begin was het zoeken welke systemen de school gebruikt en waar de stof stond. Ook moesten we ons weer verdiepen in spelling, rekening en topografie. Maar al doende ging het steeds beter.

Ook mijn werk verandert. Normaal gesproken houd ik mijn bezig met het organiseren van evenementen en workshops. De kalender voor maart, april, mei en juni wordt leger en leger. Maar de corona crisis geeft ook nieuwe mogelijkheden. We krijgen veel verzoeken vanuit de maatschappij. Per verzoek kijken we of we hier invulling aan kunnen geven. Het is nu wel dé tijd om als verzekeraar je maatschappelijk rol te laten zien. We helpen organisaties met het drukken van flyers, de Voedselbank met het  inpakken van pakketten, we kopen speelgoed en knutselmateriaal voor cliënten van instellingen en bezorgen de komende week bosjes tulpen bij onze oudere klanten.

Op mijn vrije dagen hebben we ook ruimte om naast het huiswerk ’s middags andere projectjes te doen; zo gingen we kaartjes schrijven naar het verzorgingstehuis in ons dorp, we beplakten de voordeur met hartjes (Facebook actie Heel Holland Plakt), we plaatsten een knuffelbeer voor ons raam (Facebook actie Berenjacht), stuurden oma en opa een kaartje via  https://unive.omapost.nl, deden boodschappen voor oma en opa en herontdekten de frisbee en het badmintonnen. De weken gaan eigenlijk best snel. In het weekend trekken Bert en Mart er vaak op de MTB op uit en ik trek mijn wandelschoenen aan voor een rondje van 20 km. Even opladen in de buitenlucht en het hoofd leegmaken. 

En dan is het 6 april 2020 en de deurbel gaat ’s ochtends. We zitten alle 3 in een telefonisch overleg en niemand heeft haast om bij de voordeur te komen, die overigens nog op slot zit. Sleutels pakken en schrik me rot. Een tweetal mannen voorzien van een camera en microfoon van SBS 6 staan op de stoep! Of ze ons mogen interviewen over het thuiswerken. Natuurlijk zeg ik, en gelijk denk ik aan mijn outfit, wat heb ik vandaag aangetrokken en hoe zit mijn haar? Ik zie Bert in zijn blauwe hoodie en blauwe trainingsbroek en denk o jeetje.

Ik beantwoord een paar vragen bij de voordeur en zeg dat ze ook wel even binnen mogen kijken. Mart en ik gaan zitten op onze plek en dan draait de camera weer voor een paar vragen. Bert staat inmiddels op de achtergrond foto’s van ons en de cameraman te maken. Ook wil de interviewer Bert buiten nog een paar vragen stellen. Gezamenlijk lopen ze naar de oprit en na de vragen sluiten ze af. Waarschijnlijk wordt het interview vanavond op SBS vertoon in de vroege of late uitzending. Dan vertrekt het team en belt aan bij onze buren…

Ellen, Diever 6 april 2020

Bekijk hieronder de uitzending:

Deel dit bericht