Ga naar inhoud

25 mei 2020Supporter van Sport

Iedereen staat te springen om te beginnen!

Vanaf 11 mei 2020 mogen alle buitensport activiteiten weer opgestart worden.

Verenigingen in de regio waren al bezig om scenario's op te stellen hoe ze dit in de 1,5 meter samenleving vorm kunnen geven. Om de vereniging te helpen bij het mogelijk maken van het sporten heeft Univé een toolkit ontwikkeld. 

V.v. d'Olde Veste '54
Ook bij deze vereniging willen de leden weer veilig en gezond sporten. De richtlijnen die het RIVM hierbij heeft opgesteld probeert de voetbalclub met een roemruchte historie uit Steenwijk zo goed mogelijk op te volgen en na te leven. Dit geldt ook voor de trainingen voor de clubleden van V.V. D’ Olde Veste zo gaf de heer Roel Koolma aan die de Univé Toolkit in ontvangst nam van André Hommes (Relatiebeheerder Zakelijke Markt Steenwijkerland).
De gezondheid van haar clubleden staat naast het voetbalplezier voorop. Fijn dat Univé hierbij een steentje aan bij kan dragen aldus Roel Koolma.
Alle clubleden zullen gewezen worden op de corona-maatregelen zodat een ieder weer plezier kan beleven aan hetgeen zij het liefste doen in het weekend. Lekker een potje voetballen.

Het doek met de richtlijnen over veilig sporten krijgt een prominente plaats op het sportpark van de Blauw/Gelen. 

Bosbad Vledder
Goed nieuws. Bosbad Vledder is op donderdag 21 mei 2020 weer geopend. Op Hemelvaartsdag. De dag begon om 7.00u ’s ochtends. Dat is zo ongeveer een traditie om op Hemelvaartsdag de deuren zo vroeg open te doen.  

En daarmee was het seizoen geopend. Vanwege het coronavirus heeft dat even geduurd. Het bosbad heeft richtlijnen gekregen waar ze zich aan moeten houden. En natuurlijk doen ze dat. Gezondheid gaat boven alles. Zwemabonnementen zijn inmiddels ook te koop. Aan de kassa of online via de website www.bosbadvledder.nl. Heel eenvoudig. Daarnaast zijn er ook  12-badenkaarten en losse dagkaarten te koop. We hopen dat iedereen hen steunt in deze lastige tijd.

Toch gaat het niet allemaal vanzelf. Daarom hebben ze een aantal regels waaraan ze moeten voldoen. Regels die zijn opgesteld door het RIVM. De regels zijn trouwens ook te vinden bij het Bosbad. Dit zijn de belangrijkste:

  • Ze werken met blokken van een uur. Daarvoor moet je je via het telefoonnummer aanmelden, 0521-381430. Of bij de entree van het zwembad. Dat heeft er mee te maken dat er een maximaal aantal mensen tegelijk mag zwemmen vanwege de onderlinge afstand. Kinderen t/m 12 jaar is vrij. Zij mogen dan ook in het gedeelte bij de glijbaan. Die is open. Overigens mogen de ouders niet mee naar binnen als ze niet gaan zwemmen. Zij moeten de kinderen bij de entree af zetten.
  • Iedereen doet thuis de badkleding alvast aan en gaat naar de wc. De wc bij het Bosbad is bij uitzondering open. Daar kunnen ze weinig aan doen. Het toilet wordt regelmatig schoongemaakt.
  • Als je binnen bent, kan je je omkleden en je spullen in een tas weg zetten. Daarna kan je zwemmen
  • Na ongeveer 45 minuten word je gevraagd om het bad te verlaten om het personeel even de gelegenheid te geven om schoon te maken. Je kan je dan omkleden in de kleedruimtes.
  • De douches zijn overigens gesloten.
  • Mocht je nog een uur willen zwemmen, kijk dan bij de entree of er voldoende ruimte is. Daarvoor kan je je abonnement of dagkaart die je hebt gekocht gebruiken.

Deel dit bericht