Ga naar inhoud

5 juli 2022Gezondheid

Geniet jij ook zo van de zon? Vergeet je vooral niet in te smeren

Om je te helpen herinneren hebben we vorig jaar bij verschillende zwembaden en horecagelegenheden in Noord-Nederland zonnebranddispensers geplaatst.

Hiermee kunnen bezoekers zich gratis insmeren.Dit jaar zijn op deze locaties de dispensers weer voorzien van nieuwe zonnebrandflacons, er kan dus weer opnieuw gesmeerd worden.

Ook bij alles-in-een locatie voor overnachten Grenzeloos in Doldersum hangt dit jaar de dispenser van Univé.

Met de actie wil Univé Noord-Nederland mensen alert maken op het gevaar van verbranding en langdurige blootstelling aan de zon en zo de kans op huidkanker verkleinen.

Gezondheid voorop

Huidkanker is de meestvoorkomende vorm van kanker in Nederland. Met de zonnebranddispensers hopen we een bijdrage te leveren aan het voorkomen van huidkanker. Want naast verzekeren, richt Univé zich vooral op het voorkomen van risico’s en het beperken van schade. Oók op het gebied van gezondheid.

Bescherm je huid in drie stappen:

  • Smeren: Iedere twee uur

Smeer je huid minstens iedere twee uur ruim in. Gebruik voor kinderen minimaal SPF 30. Twijfel je welke factor zonnebrandcrème jouw huid nodig heeft? KWF helpt je graag bij het bepalen van jouw huidtype en bijpassende factor. Klik hier voor meer informatie.

  • Kleren: Bedek de huid

Bedek de huid met kleding, zet een petje op en draag een zonnebril met uv-werende glazen.

  • Weren: Zoek de schaduw op

Zoek de schaduw op tussen 12.00 en 15.00 uur. Dan is de zon het meest schadelijk.

Deel dit bericht