Ga naar inhoud

3 juni 2021Met elkaar

De buitenboel weer op orde

In het kader van de vrijwilligersactie NL Doet hebben Edwin, Githa en Liesbeth op vrijdagmorgen 28 mei 2021 geklust bij het Thomashuis in Steenwijk.

Bert en Annelies Boshoven wonen in het huis samen met  9 mensen met een verstandelijke beperking. Hun doel is om de bewoners een gelukkig leven te geven, een gezellig en veilig thuis en een warm plekje in hun hart.

De bewoners, begeleiding en familie van de bewoners zaten buiten en ze werden welkom geheten met een kop koffie. De klussen die moesten gebeuren werden verdeeld en gingen ze aan de slag. Edwin heeft het dak van de fietsenstalling en de containers schoon gemaakt, Githa haalde het gras tussen de tegels van het terras weg en Liesbeth heeft de tuintafels voorzien van een nieuwe laag olie.

Tussen de middag was het tijd om met z’n allen buiten een broodje te eten en daarna nog even de puntjes op de i te zetten. De bewoners van het Thomashuis waren heel blij met de geboden hulp en genieten nu van een opgeruimde buitenboel.

Univé vindt het belangrijk dat medewerkers zich lokaal inzetten voor de maatschappij. Naast betrokkenheid bij lokale organisaties levert het ook persoonlijke ontwikkeling op voor de medewerkers. Het biedt nieuwe ontmoetingen en doorbreekt de dagelijkse routine. Het geeft een blikverruiming voor medewerkers en daarnaast natuurlijk veel plezier tijdens de activiteiten.

Naast NL Doet organiseert Unive Noord-Nederland op jaarbasis ongeveer 60 activiteiten bij verschillende organisaties. Iedere medewerker kan hieraan 6 uur per jaar tijdens werktijd besteden. 

Deel dit bericht