Ga naar inhoud

25 maart 2020Gezondheid

1000 km wandelen in 2020!

Op 1 januari 2020 heb ik een doel gesteld: 1000 km wandelen in 2020!

De afgelopen jaren wandelde ik wel veel maar ik had eigenlijk geen idee hoeveel ik wandelde. Ik wilde een doel hebben voor 2020, een stok achter de deur om toch te wandelen als het weer wat minder is, als je je moe voelt of als je soms gewoon geen zin hebt. Na een wandeling van een paar km ben je dan toch opgeknapt en is je hoofd weer leeg.

Dus per januari de Endomondo app geïnstalleerd op mijn telefoon en voortaan bij elke wandeling aanzetten. Het gaat soms weleens mis en dan baal ik dat de kilometers niet geregistreerd staan. 1000 km betekent bijna 84 km per maand. Hoe ga ik dat halen? Op woensdag en vrijdag ben ik vrij dus dan zou ik kunnen lopen. Op woensdag lopen we meestal met z’n drieën of vieren. Op vrijdag komen de wandelschoenen ook vaak tevoorschijn.
In de weekenden staan vaak wandeltochten gepland. Ik ben lid van de KWBN en via de wandelagenda zoek ik tochten op. De eerste komende vijf weekenden stonden er al tochten in mijn agenda gepland. Deze verdwijnen nu één voor één uit mijn agenda.

We lopen meestal tochten in de regio met als hoogtepunt de Drents Friese Wold Wandel 4 daagse vanuit ons eigen Diever (het wandelfeestje van het jaar). Elk jaar kiezen we met de wandeldames een tocht wat verder weg. In 2019 liepen we de Hoge Veluwe Tocht en in 2018 de Amsterdam City Walk.
In 2019 zijn we ook begonnen met het lopen van het Drenthe Pad. Mooie routes over onbekende paden, door natuurlijkgebieden en kleine dorpjes. En als een echte Nederland de thermoskan met thee in de rugzak mee.
In de maanden januari en februari liep ik veel kilometers maar net niet die 84 km. Storm, wind en regen wierpen roet in de planning. Maar de maand maart gaat het goedmaken.

Het corona virus houdt iedereen bezig en legt het sociale leven plat. Ook deels mijn wandelleven. Deze maand wandel ik dus veel alleen met muziek in mijn oren. Ik wandel trouwens het snelst op muziek van Coldplay!
Nu in thuiswerk ga ik op mijn werkdagen tussen de middag een wandeling van ongeveer 3 km doen in een half uurtje. Omdat je geen reistijd hebt, kun je vroeg eten en ’s avonds ook nog even de wandelschoenen aandoen. Ik wandel dus op mijn werkdagen meer dat wanneer ik op kantoor zit. Meestal lopen vriend en zoon ook even mee. Het wordt dan een family-walk.
Ik vrees dat ik de komende weken veel alleen mijn kilometers moet maken maar Endomondo is er blij mee! De doelstelling van 1000 kilometer lijkt daardoor haalbaar! Het is nu 19 maart en ik heb mijn km voor maart al gelopen. Zo zie dat je elk nadeel ook zo zijn voordeel heeft. Al mis ik mijn wandelmaatjes toch wel maar we gaan ervoor!

Ellen 

Deel dit bericht