Ga naar inhoud

3 mei 2022Wonen

Spelend leren over gevaren in en om het huis

Hoe maak je kinderen bewust van veelvoorkomende ongelukken in en om het huis? Het is een belangrijk thema, maar niet erg interessant voor de meeste kinderen.

Daarom is er nu Fruit Friends: een gratis, reclamevrije app met leuke, educatieve spelletjes en een bijpassend lespakket voor scholen.

De elf minigames in de app leren kinderen vanaf 6 jaar op een leuke en interactieve manier om te gaan met verschillende onveilige situaties. Zo worden ze al spelend gewezen op het sluiten van ramen en deuren als ze thuis weggaan, het fietsen zonder afleiding (MONO) en het belang van rookmelders. Met Fruit Friends maken we kinderen bewust van de gevaren en samen de wereld van morgen een stukje veiliger.

Fruit Friends-app
Naast kinderen vinden ook ouders, opa’s en oma’s en juffen en meesters de minigames ontzettend leuk. Gelukkig is de Fruit-Friends app door iedereen gratis te downloaden en reclamevrij te gebruiken. Ook bevat de app geen in-game aankopen. Dit betekent dat een kind tijdens het spelen geen mogelijkheid heeft tot het doen van aankopen. Daarnaast gaan we zeer zorgvuldig om met de privacy van iedere speler.

Download de app in de Google Play Store
Download de app in de App Store

Gratis lespakket voor basisscholen
Bewustwording creëer je echter ook door over dit soort onderwerpen te praten. Daarom heeft Univé ook een lespakket ontwikkeld voor de groepen 5 tot en met 8. Het lespakket bestaat uit een hand-out voor jou als leerkracht, vijf lesbrieven over verschillende onderwerpen, posters voor in de klas en flyers voor thuis. Ook worden er als extraatje kleur- en prikplaten toegevoegd.

Recensie Dagblad van het Noorden
Kindcentrum Beatrix in Beilen was de eerste school in Nederland die de game en het lespakket mocht testen. Dagblad van het Noorden was erbij en schreef er een mooi artikel over, dat je hier kunt lezen.

Deel dit bericht