Ga naar inhoud

19 oktober 2021Wonen

Taxatiedag voor bijzondere spullen

Een zeer drukbezochte dag was vrijdag 15 oktober 2021 waarbij de drie deelnemende taxateurs volledig volgepland waren. In de meegebrachte voorwerpen zat een mooie variatie.

Tussen de mooie antieke gouden en zilveren horloges, sieraden, munten en andere gebruiksvoorwerpen sprongen er een aantal voorwerpen uit volgens taxateur Edwin. Een vroeg 19e-eeuwse zilveren koffiepot voorzien van een ivoren handgreep van de bekende firma Bonebakker uit Amsterdam.

Verder ook meerdere moderne gouden solitair (gezet met één diamant) ringen voorzien van grote en mooie kwaliteit diamanten. De meest kostbare ring was bezet met een briljant geslepen diamant van meer dan 1 karaat en een totale waarde van achtduizend euro. Deze diamant was in een nieuw ring gezet en afkomstig van een oude politie-/rechercheveiling van ingenomen goederen.

Ook bijzonder was het determineren van een zeer fraaie zilveren brandewijnkom uit 1763 waar we de herkomst en zilversmid van hebben kunnen vinden.

Ook voor taxateur Henk vielen een aantal voorwerpen bijzonder op. Een kistje met een schip erin van circa 1880, gemaakt door een zeeman. Het schip is voorzien van diverse vlaggetjes. Het zijn geliefde verzamelobjecten. De waarde is circa vierhonderd euro.

En een deurtje afkomstig van een kastje waarin de Rooms-Katholieke Kerk de hosties bewaarde. Het is uit de zeventiende eeuw. Het snijwerk laat het kruis zien met daaronder het lam Gods. Het heeft nog de originele veelkleurigheid. De waarde is circa duizend euro.

Leden gaven deze prachtige dag allemaal een 8 of hoger, waarbij onze leden het zeer naar hun zin hadden. Een greep uit de reacties: “Super leuk”, “Goed om verschillende experts te hebben”, “Tijdmanagement is wel cruciaal” en “Buitengewoon informatief”. 

Deel dit bericht