Ga naar inhoud

22 februari 2021Supporter van Sport

Spelen met een boerengevoel

In 2021 is Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold voor het tweede jaar op rij door de ANWB uitgeroepen tot het Leukste uitje van Drenthe.

Een welkome opsteker voor Lydia en Erik van der Linde nu hun speelboerderij door de coronamaatregelen al een paar maanden gesloten is.

Het was Lydia haar broer die het echtpaar met een krantenknipsel op het idee van De Drentse Koe bracht. “Ik werkte in de zorg. Dat vond ik superleuk, maar ik wilde wat anders gaan doen. Volledig op de boerderij meewerken was echter niks voor mij.” Het krantenknipsel ging over een boerenbedrijf dat van het eigen geproduceerde melk ijs maakte. “Dat leek mij ook wel wat.”

Van ijs- naar speelboerderij
En zo geschiedde. In 2005 kwam er een maisdoolhof bij en weer een jaar later een speeltuin. Nu trekt De Drentse Koe op een gemiddelde dag zo’n 700 tot 800 bezoekers. De gezinnen komen voor de binnen- en buitenspeeltuin met boerderijthema. Voor een plek waar kinderen lekker kunnen spelen. Er is een kinderboerderij, een speelschuur, een speelboerderij en een waterspeelplaats. “Er is hier niks draaiend en er hoeft niks met een aan- en uitknop worden bediend”, vertelt Lydia. “En computerspel kan hier alleen interactief.”Kinderen weer even lekker als kinderen laten spelen en ravotten: dat willen ze bij De Drentse Koe graag. En dat wordt gewaardeerd. “Bezoekers gaan altijd weer blij naar huis. Alhoewel”, bedenkt Lydia zich. “Sommige kinderen huilen wanneer ze weer weg moeten. Zo leuk vonden ze het”, glimlacht ze. “Veel mensen uit de andere kant van het land zeggen ook altijd dat ze het jammer vinden dat er niet zoiets bij hen in de buurt is.”

Leukste uitje van Drenthe
Ieder jaar organiseert de ANWB de verkiezing tot Leukste uitje van Nederland. Een vakjury bepaalt welke uitjes genomineerd worden. Hierbij kijken ze naar sfeer, klantvriendelijkheid en de prijs-kwaliteitsverhouding. Uiteindelijk is het woord aan de ANWB-leden. Zij kiezen de winnaars. Dit jaar werden er ruim 80.000 stemmen uitgebracht.Tijdens een digitale bijeenkomst hoorden Lydia en Erik begin februari dat ze zijn verkozen tot het Leukste uitje van Drenthe. “Echt supermooi. We zijn al een aantal maanden dicht en ook daarvoor kon niet alles”, legt Lydia uit. “Gelukkig hebben we een buffer opgebouwd. Maar ja, dat spaargeld hadden we liever gebruikt voor uitbreiding van de speeltuin.” Toch houden ze hoop nu het voorjaar weer in zicht is. “Het zal toch niet altijd zo blijven”, klinkt een stukje Drentse nuchterheid. “Zodra het weer kan, weet ik zeker dat de bezoekers weer komen. We redden het nog wel een paar maanden en dan ziet alles er hopelijk weer anders uit.”

Kijk voor meer informatie: https://drentsekoe.nl

Deel dit bericht