Ga naar inhoud

26 februari 2020Ondernemen

Sociaal en digitaal vaardiger

De digitale wereld; ontzettend handig, maar soms ook erg lastig. Daarom heeft Univé Steenwijk een vervolg gegeven aan een aantal gratis computerworkshops voor volwassenen in samenwerking met SeniorWeb.

In totaal zijn er vier datums gevonden in februari en maart 2020 waar verschillende cursussen werden gegeven in Steenwijk en Meppel.
Tijdens deze cursussen werd de Mijn Univé (MU) omgeving uitgelegd, wat kun je als klant allemaal zien en zelf doen in de online omgeving.

Onze leden loggen allemaal zelf in op hun account en wij lopen samen met de leden alle schermen bij langs en leggen uit wat je allemaal kunt zien en kunt doen. Eventuele vragen pakken wij direct op. Zo laten wij zien hoe je een telefoonnummer of e-mailadres kunt wijzigen, een autowijziging doorgeeft of zelf een schade kunt melden. Zeker in deze tijd dat onze kantoren gesloten zijn, kun je toch makkelijk zaken zelf regelen en zien!

Bij Univé Zorg kunnen de leden mooi zien, wat er door welke zorgaanbieder is gedeclareerd, zo kun je zien wat de zorg de kost en de declaraties in de gaten houden. Uiteraard is het ook mogelijk om je declaraties digital in te leveren via de site of via de app van Univé. Dit laatste wordt door de cursisten als waardevol ervaren ook omdat het makkelijk te doen is. Simpel gezegd; je maakt een foto met je telefoon of tablet en stuurt deze digitaal door. 
In deze 2 uur durende cursussen is de sfeer altijd heel gemoedelijk, iedereen helpt elkaar, het tempo is voor iedereen goed bij te benen en er is koffie voor iedereen. Het eerste uur van de cursus is steevast voor het inloggen in de schade verzekeringen omgeving. Het tweede uur is vooral bedoeld voor de zorgomgeving, hoe vind ik mijn zorgnota? Waar kan ik zien hoe vaak ik al bij de fysio ben geweest? Wat is mijn verbruikte eigen risico?

Deze en vele andere vragen kwamen voorbij in deze interactieve sessie.
De reacties op de cursus zijn veelal erg positief, onze leden gaan altijd met een goed en voldaan gevoel weg en met het idee dat ze iets geleerd hebben. Dat is natuurlijk altijd goed om te horen.

Daarnaast is het ook een moment om nieuwe mensen te leren kennen. Een cursiste gaaf aan dat ze een tijdje alleen had geleefd in verband met het overlijden van haar man, maar dat ze nu via de cursus seniorweb een nieuwe vriend heeft. Dus ook voor de sociale contacten is deze cursus erg geschikt!

Deel dit bericht