Ga naar inhoud

19 april 2022Met elkaar

Scholieren uit groep 7 en 8 leren veilig fietsen

Ongeveer 614 basisschoolleerlingen hebben woensdag 13 april 2022 in Meppel fietsexamen gedaan. Sommige kinderen waren zenuwachtig, anderen fietsten heel ontspannen.

Bij de controleposten werd er gelet op veiligheid, verlenen van voorrang, hand uitsteken bij afslaan en onveilige situaties.

Met elkaar bespraken de scholieren: moeten we stoppen of mogen we doorrijden? De kinderen startten met twee personen, bij de laatste posten waren het vaak al groepjes van zes of zeven leerlingen geworden.

We hadden een prima weertje,  ‘s morgens was het nog wel erg fris. Later werd het heerlijk in het zonnetje. Sommige scholieren fietsten al in korte broek en shirt. Veelvoorkomende reacties van voorbijgangers waren: ‘Heerlijk in het zonnetje’ of mensen vroegen: ‘Wat is er te doen in Meppel, met al die kinderen en mensen die overal zitten?’

Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Univé bemanden de controleposten. VVN was heel blij met onze hulp en hopen dat wij ook volgend jaar weer aanwezig zijn.

Deel dit bericht