Ga naar inhoud

14 februari 2019Ondernemen

Ondernemers ontmoeten elkaar in Ruinerwold

Eens in de vijf jaar organiseert Ruinerwold Onderneemt een interessante en gezellige beurs waar ondernemers aan de bezoekers tonen wat hun mooie bedrijf voor de klant kan betekenen.

In januari 2019 vond de 8e editie van dit 5-jaarlijkse evenement plaatsvinden bij Loonbedrijf Vos Ruinerwold BV.

Op donderdagavond 24 januari was de aftrap waar MKB-ers uit de regio uitgenodigd waren voor een Ondernemersavond.

Spreker was Henk de Jong trainer van de Graafschap. In zijn bevlogen verhaal over zijn trainers carrière vertelde hij leuke anekdotes over zijn arbeidsverleden bij Harkemase Boys, Hovis Sneek, Sc Heerenveen,  Heracles Almelo, SC Cambuur en FC Groningen. Allemaal clubs waar de mentaliteit heerst van doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Van hard werken is nog niemand slechter geworden. Deze mentaliteit sprak menig toehoorder wel aan. Henk de Jonge wist de gevoelige snaar te raken en probeerde met zijn verhaal de toehoorders in begrijpelijke woorden te laten zien dat je soms zaken moet veranderen in je voetbal-(bedrijf) om zaken voor elkaar te krijgen. Korte communicatielijnen werken hierbij het beste. Al met al een vermakelijk en leerzaam verhaal.

Vrijdagochtend begon in de werktuigenberging van onze gastheer, Loonbedrijf  Vos, met ruim 100 lokale agrariërs. De ochtend werd ingevuld door Eline Vedder die als dagvoorzitter Europarlementariër Annie Schreijer interviewde over uiteenlopende onderwerpen.

Annie Schreijer-Pierik is Europarlementariër en lid van de commissies ENVI (Milieubeheer, Volksgezondheid en Voedselveiligheid), AGRI (Landbouw & Plattelandsontwikkeling) en PECH (Visserij). Daarnaast zit zij in de delegaties DACP (Delegatie in de Paritaire Parlementaire Vergadering ACS-EU) en D-RU (Delegatie in de parlementaire samenwerkings-commissie EU-Rusland). Haar boodschap was dat de agrariërs goed voor hun rechten moeten opkomen

Na een stevige lunch, een stampotbuffet, ging de beurs open voor de aanwezige agrarische gasten. Met een gevulde maag konden de standhouders de stand in gereedheid brengen om de bezoekers te verwelkomen. Om in de stijl te blijven van de locatie (loonbedrijf), maar ook richting de bezoekers werd er een emmer met bix gevuld.

Tijdens de beurs konden bezoekers meedoen aan een prijsvraag:
Hoeveel weegt deze emmer met bix?
Het juiste antwoord is 7100 gram

Prijswinnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. 3 prijswinnaars ontvingen een vip arrangement van Univé Meppel voor de wedstrijd sc heerenveen – pec zwolle op 9 februari 2019 en een liet weten: "We hebben bijzonder genoten afgelopen zaterdag te Heerenveen, de ontvangst en de verzorging was perfect. wilt u de dank overbrengen aan uw organisatie van mij maar ook in het bijzonder van mijn drie zonen."

De beurs werd s ’middags druk bezocht en deelnemers gingen met elkaar in gesprek over allerhande zaken.  

De volgende dag, toen de sneeuw plotseling was gesmolten, begon de laatste dag van de beurs.  De vrieskou van de vorige dagen had plaatsgemaakt voor gematigde winterkou (plm 6 graden) met hier en daar regen. Voor de eerste gasten bleek dit geen drempel te zijn en waren er al vroeg bij. Want om 10:00 uur kwamen ook al de eerste gasten binnen druppelen.

Later op de ochtend kwamen ook jonge gezinnen naar de beurs en tot de sluiting om circa 16:00 uur was het een gezellige drukte op de beurs.

Meer informatie: www.ruinerwoldonderneemt.nl

Deel dit bericht