Ga naar inhoud

22 oktober 2018Ondernemen

Met elkaar digitaal vaardiger

De digitale wereld; ontzettend handig, maar soms ook erg lastig. Daarom heeft Univé Meppel in november 2018 in samenwerking met SeniorWeb een aantal gratis computerworkshops voor volwassenen gegeven.

Mensen konden zich opgeven voor een basisworkshop waar de basisbeginselen van de computer werden aangeleerd. Zo werd er samen gekeken hoe je het internet opgaat of iets opzoekt op Google.

Daarnaast was er een vervolgworkshop waar Mijn Univé schade en zorg en de app werden gesproken en getoond. Er werd ingegaan over o.a. hoe je Mijn Univé en de app kunt gebruiken, hoe je een declaratie kunt indienen en schade kunt melden. Ook werd bekeken hoe je een mutatie in je verzekering kunt doen en hoe je een verhuizing kunt doorgeven.
Al met al is er veel informatie gedeeld en waren er veel vragen door deelnemers. Zo gaf iemand aan dat de gegevens die in mijn Univé schade stonden, voor hem niet duidelijk was. Ook het melden van schade en de status van de schade bleken mensen moeilijk terug te kunnen vinden.

Daarnaast waren er nog vragen over Mijn Univé Zorg. Voor iemand was het niet duidelijk hoe je declaraties kan inzien en hoe je je gegevens kunt wijzigen. Door het samen met een medewerker daadwerkelijk te doen, werd een en ander voor iedereen duidelijk.

De aanwezigen vonden het fijn om zelf in de praktijk te kunnen oefenen en leren omgaan met de computer en Mijn Univé. Het waren leerzame workshops waarmee iedereen nu vol vertrouwen zelf mee aan de slag kan gaan.  

In het voorjaar van 2019 zal een vervolg worden gegeven aan de workshops. Hiervoor zijn Seniorweb Meppel / Steenwijk en Univé een samenwerking gestart. Dit is verzegeld met het sluiten van een overeenkomst. Hierbij waren aanwezig namens Seniorweb Ans Bosman, Henk Kloeze en de heer Westerveen en voor Univé Alex de Wolde en Liesbeth Veenman.

Lees meer over Seniorweb>>

Deel dit bericht