Ga naar inhoud

26 april 2022

Jonge renners strijden voor landelijke titels in Havelterberg

Op zaterdag 23 april mochten we als Mountainbikevereniging Havelte weer een Landelijke Jeugd Competitie organiseren, nadat dit door de Corona maatregelen 2 jaar niet mogelijk was.

De wedstrijden zijn verreden op de voormalige Amerikaanse basis in Havelterberg, met de start onder de oude wachttoren. Met ruim 30 vrijwilligers hebben we voor ongeveer 180 kinderen een mooi evenement kunnen neerzetten.

De weersomstandigheden waren voortreffelijk, onder een strak blauwe hemel hebben de renners in 7 categorieën kunnen strijden om de prijzen, op het door de droogte zware en mulle parcours. Langs de kant werden ze aangemoedigd door de meegereisde begeleiders, ouders en overige belangstellenden. Na het rijden van de wedstrijden vermaakten de kinderen zich prima in het zand op het militaire oefenterrein.

Tijdens de middagpauze zijn de eerste drie jongens en meisjes van categorie 1 t/m 4 gehuldigd. De prijzen werden uitgereikt door bloemenmeisje Lynne samen met Bert Mulder van Univé, de sponsor van deze LJC.

Na de pauze was het de beurt aan de oudere kinderen, waarbij de oudste categorie bijna een uur wedstrijd moest rijden. Ook deze zijn na afloop gehuldigd.

Als organisatie hebben we de complimenten mogen ontvangen van de KNWU jury, ook van veel ouders en deelnemers positieve reacties, zodat we als organisatie mogen terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

Mountainbikevereniging Havelte

Deel dit bericht