Ga naar inhoud

18 mei 2020Met elkaar

Je liefste sportwens vervullen

We zijn in een tijd beland die we 2 tot 3 maanden geleden niet voor mogelijk hielden. Stichting Pole Position vervult de liefste sportwens van mensen met een verstandelijke beperking.

Er stonden aardig wat wensen klaar om vervuld te gaan worden; bezoekjes aan betaald voetbalclubs, een mountainbikewens, een bezoekje aan een grote internationale dartswedstrijd, racen op Zandvoort.

Bijna van de ene op de andere dag lag alles stil. Onze vrijwilligers begrijpen dat volkomen, maar voor onze helden is dat een stuk lastiger. Een flink deel van hen verblijft in woonvoorzieningen waar zij met heel veel liefde ondersteund worden door fantastische mensen. Tegelijkertijd zijn onze sportwensen wel dingen waar zij enorm naar uitkijken omdat het de dagelijkse routine onderbreekt en omdat zij in aanraking komen met hun idool of hun sport intens mogen beleven.

Bijna dagelijks krijg ik berichtjes van helden met de vraag wanneer hun wens in vervulling gaat. Het antwoord is nu steeds hetzelfde ; “ik weet het niet” . Dat is het eerlijke, maar tegelijk meest onbevredigende antwoord wat je kunt bedenken.

Hoe nu verder?
We denken dat we als eerste weer de meet & greet met sportidolen kunnen gaan doen. Dat is klein, betreft weinig mensen tegelijkertijd en is relatief makkelijk op een veilige manier te organiseren.

Het bezoeken van sportevenementen gaat waarschijnlijk nog lang duren, misschien zelfs wel tot 2021. Het is wel enorm fijn om te weten dat sportorganisaties dan wel weer voor de helden klaarstaan. FC Sankt Pauli, de voetbalclub uit Hamburg met wie wij samen mogen werken, heeft al aangegeven onze helden in grote getalen te willen ontvangen om ze een onvergetelijke dag te bezorgen als het allemaal weer kan.

Ook denken we na hoe we onze helden iets kunnen geven om naar uit te kijken. Zo hebben we al aangekondigd dat we onze jaarlijkse tennisdag “gewoon” hebben ingepland op 15 november 2020. Wij zijn overtuigd dat, ook in een 1,5 metersamenleving, dit te organiseren is. En dus gaan we ervoor.

Snel, heel snel hopen we net als iedereen op betere tijden. We doen niets wat niet veilig is of wat een verhoogd risico met zich meebrengt. Veiligheid en gezondheid zijn natuurlijk het allerbelangrijkste. Voor ons, maar zeker voor onze (vaak kwetsbare) helden.

Kijk voor meer informatie: www.stichtingpoleposition.nl

Deel dit bericht