Ga naar inhoud

31 maart 2020Met elkaar

Elkaar helpen in moeilijke tijden

Het distributiecentrum  van de voedselbank Zuidwest Drenthe zorgt ervoor dat andere voedselbanken bevoorraad worden.

Vanuit de voedselbank in Meppel gaan er transporten naar o.a. Gieten, Hardenberg, Zwolle, Emmen, Westerveld.
Zij wordt normaliter vooral gedaan door vrijwilligers die nu tijdens de coronacrisis kwetsbaar zijn. Uit voorzorg blijven deze vrijwilligers thuis.

Op maandag 30 maart 2020 van 10.00 tot 14.00 uur hebben Jordy en Henry geholpen door orders te pikken.  De werkzaamheden bestonden uit het af- en opstapelen van pallets met etenswaren. Dit ging van chips tot frisdranken en van bami pakketten tot kerstpakketten.

Het was erg leuk om een keer te doen, en we willen ons respect uitdrukken voor de mensen die dit (vrijwillig) dag in dag uit doen.

Deze activiteit heeft een vervolg gekregen en iedere maandag tussen 10:00 – 14:00 uur helpen twee Univé medewerkers waar nodig.

Zo hebben Marja en Alexander geholpen door met een palletwagen met siropen te verplaatsen. Bijj de pallets stond duidelijk aangegeven voor wie de pallet was en hoeveel traytjes. Zij werden bijgestaan door een vrijwilliger van de voedselbank. Zo maakten ze met verschillende goederen het rondje om zo rond 13:30 uur het laatste rondje te doen.

Het laatste half uurtje hebben zij geholpen in de koeling om hier goederen te picken op pallets. Je moet hierbij denken aan fruit, groentes, melk en zuivelproducten. Om 14:00 uur konden zij terugkijken op een vermoeiende, maar zeer geslaagde dag. Heerlijk als je mag en kan helpen in je eigen samenleving.

Op 24 april 2020 hebben Grietje en Robin geholpen.En nog meer helpers

Deel dit bericht