Ga naar inhoud

25 september 2018Met elkaar

Een kijkje achter de schermen..

In samenwerking met de Gemeente Meppel organiseerde de brandweer zaterdag 15 september 2018 een open dag. Het publiek kon een kijkje achter de schermen nemen en de jeugd kon aan diverse activiteiten deelnemen.

Bezoekers konden onder meer kennis maken met instanties als ambulance, reddingsbrigade, Meldkamer Noord Nederland, ProRail incidentenbestrijding en Defensie. De brandweer verzorgde verschillende demonstraties en kinderen konden ervaren hoe het is om te blussen met een brandweerslang.

In en rondom het stadhuis kregen bezoekers de mogelijkheid om eens op een andere manier kennis te maken met de gemeente. Naast een kijkje achter de schermen van het stadhuis was er veel informatie te verkrijgen over onderwerpen als: het aanvragen van een vergunning, de kavels, het sociaal domeinplein, buurtpreventie, hoe werkt het Klantcontactcentrum maar ook de ontwikkelingen op het gebied van afvalinzameling.

Er waren speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen zoals de mogelijkheid om te trouwen in het stadhuis bij een echte ambtenaar van de burgerlijke stand, met bijpassende accessoires. Of vissen tekenen op de grote ‘aquariumwand’, nestkastjes maken of creatief met textiel en (zwerf)afval, gezonde traktaties maken.

Al met al een geslaagde dag waar vele bezoekers op af zijn gekomen. Bekijk het filmpje hieronder voor een impressie van de dag. 

Deel dit bericht