Ga naar inhoud

28 april 2021Met elkaar

Een dag om nooit te vergeten

Maar ook om nooit te herhalen. Met die woorden sloot Koning Willem-Alexander Koningsdag 2021 in Eindhoven af.

Het gebakje bij de koffie zal voor de bewoners van woonzorgcentrum Dunnighe in De Wijk zeker voor herhaling vatbaar zijn.

Al vroeg in ochtend vertrokken Grietje van den Berg – Huisman en Harry Schadenberg naar de banketbakker om de bestelde gebakjes af te halen. Personeel van Dunninghe was al eerder over deze verassing geïnformeerd.

Bij aankomst in De Wijk was het om half tien eerst tijd voor een optreden door een kleine afvaardiging van Koninklijke muziekvereniging Apollo uit De Wijk.Enkele bewoners snelden zich al naar buiten om de beste plaatsen te bemachtigen, maar keerden net zo snel weer naar binnen om zich warmer te kleden. Want ook al scheen de zon uitbundig, in de schaduw was het toch nog wel frisjes.

Andere bewoners luisterden vanaf hun balkon hoe Apollo het Wilhelmus en andere vrolijke klanken inzette.

Na dit optreden was het toch echt tijd, voor een warme drank met heerlijke zoetigheid.

Ook de leden van Apollo vielen spreekwoordelijk “met-de-neus-in-de-boter”, want ook voor hen stond er een gebakje klaar.

Grietje: “Super leuk om te mogen doen. Leuk die reacties. Zo dankbaar”.

Eén gesneuveld gebakje mocht de pret verder op deze stralende dag niet drukken. Na de vele ontvangen bedankjes vertrokken Grietje en Harry weer huiswaarts om zelf ieder Koningsdag op aangepaste wijze te vieren.

Deel dit bericht