Ga naar inhoud

26 juli 2021Supporter van Sport

De Alternatieve Vierdaagse wandelen in de Franse heuvels

Rond de 20.000 wandelaars zijn dinsdag 20 juli, van start gegaan om De Alternatieve Vierdaagse te lopen. Ze hebben samen meer dan 1 miljoen kilometers in de benen.

Dit keer niet in en rond Nijmegen, maar op een zelfverkozen locatie. De gewone Vierdaagse, het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld, kan voor de tweede keer op rij niet doorgaan vanwege de coronacrisis.

De Alternatieve Vierdaagse is voor iedereen
De Alternatieve Vierdaagse is voor iedereen. Jong, oud, getraind of ongetraind, woonachtig in Nederland of buitenland. Om drukte te vermijden en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt er niet gelopen over het officiële parcours. Deelnemers aan De Alternatieve Vierdaagse lopen in hun eigen omgeving met De Alternatieve Vierdaagse app. De app volgt en registreert de afgelegde afstand van de wandelaars.

Er zijn twee medailles ontworpen als aandenken aan De Alternatieve Vierdaagse 2021. Een zilveren medaille voor de afstanden 5, 10 en 20 kilometer. En een gouden medaille voor de afstanden zoals ze ook tijdens de echte Vierdaagse worden gelopen: 30, 40 en 50 km. Monique, particulier adviseur, uit Meppel heeft gekozen om dagelijks 5 km te lopen en dat is prima te doen. “Om 4 dagen achter elkaar die 5 km te lopen dat is de uitdaging voor mij. Het mooie van de alternatieve vierdaagse is dat je hem overal kan lopen, geen grote mensen massa’s maar heerlijk alleen in de natuur. Mijn wandelplek is nu de Franse heuvels, wat het dan weer even net iets zwaarder maakt, maar de mooie uitzichten maken dat meer dan goed. Nog 2 dagen te gaan.”, aldus Monique. 

Bekijk hieronder een compilatie van een aantal deelnemers die mee hebben gedaan:

Deel dit bericht