Ga naar inhoud

8 juni 2022Gezondheid

Gedragsverandering is echt een uitdaging

Ondanks de enorme gevolgen en impact wat het coronavirus te weeg brengt, vind ik het wel heel mooi om te zien hoe actief iedereen op eens is.

Wat een sportiviteit op straat, fietsers, wandelaars, hardlopers, skeeleraars, fitness, bootcampers, et cetera. Ik word hier ontzettend blij van.

Mijn naam is Eric en ben werkzaam voor het UMCG, Centrum voor Revalidatie locatie Beatrixoord. Mijn functie is beweeg-en leefstijl adviseur. Dagelijks ben ik met revalidanten in gesprek en actief aan het werk om ze te motiveren en stimuleren om te gaan bewegen. Echt een hele uitdaging. Bewegen is het beste medicijn, bewegen doet zoveel met je. Lichamelijk, mentaal en sociaal.

Zelf ervaar ik dat bewegen ontzettend veel met mij doet, o.a. 30 marathons, 4 hele triatlons, schaats Elfstedentocht, 6x Alpduzes, fiets Marmotte, heb achter mijn naam staan. Dagelijks ben ik aan het fietsen, hardlopen, zwemmen.

Door het corona virus hebben we een enorme boost gekregen om te bewegen, nu vast houden! Gedragsverandering is echt een uitdaging, denk maar aan afvallen, stoppen met roken.

Eric

Deel dit bericht