Ga naar inhoud

8 juni 2020Gezondheid

Fit to Fly, stewardess

Al 20 jaar vliegt Frouke, met veel plezier, voor de grootste luchtvaartmaatschappij van Nederland. Daarnaast is ze getrouwd en moeder van 2 kinderen van 11 en 12 jaar.

Als fanatiek hardloopster ben ik zeker vier keer per week op de weg te vinden. Een grote meerwaarde van mijn werk is dat ik vaak op de mooiste plekjes kan lopen die deze wereld bezit. Al in januari merk ik dat Covid-19 een grotere rol speelt in mijn leven dan bij de meeste anderen. Met mijn werk als stewardess vallen er tientallen vluchten per dag richting China uit. Ook de toestellen zitten minder vol dan ervoor. Ik vlieg op 10 februari 2020 met een half vol toestel richting Washington en heb mijn vraagtekens hoe lang dit nog zal gaan duren. Als ik toen wist dat dat voorlopig mijn laatste vlucht was...

Met mijn gezin ga ik, eind februari, op wintersport. We keken enorm uit naar deze vakantie! Wat waren wij er allemaal aan toe. Helaas kwam ik al op dag één ten val en scheurde daarbij mijn knieband. In deze week werd ook de eerste besmetting in Nederland vastgesteld. Dat ik een aantal weken niet zou werken en sporten vond ik vreselijk.

Eén van mijn doelen voor dit jaar was hardlopend de Mont Ventoux op samen met mijn dierbaarste vriendin. De trainingen waren al een paar weken bezig en ook de halve marathon van Malaga, welke ik, eind maart, met mijn hardloopgroep zou lopen, kwam inzicht. Al deze doelen waren in één klap weg. Niet alleen door mijn val maar ook door Covid-19.

Niet sporten past niet bij mij dus keek ik al in week 2 wat ik wel kon in plaats van wat ik niet kon. Krachttrainen, dat ging. Dus ik deed bodypump en dan alleen de upperbody mee in de sportschool. Al snel ging deze ook dicht en kwamen ook mijn man en kinderen thuis te werken.
Een huis vol! Wij zijn een sportief gezin. We lopen alle 4 hard en voetbal en hockey zijn bij de kinderen geliefd. De eerste weken wordt er veel thuis gesport ook omdat ik nog niet mag hardlopen. We maken er een thuis-gym van en bijna elke dag doen we een workout die we online volgen. Mijn dochter en ik maken ook nog onze eigen workout en gaan daarmee live op Instagram. Wat is dat leuk zeg!

Daarnaast wordt er ook veel gewandeld. Even het hoofd leeg maken en gedachtes verzetten. Nu ik zelf, na zes weken, weer kan hardlopen merk ik hoe ik dat gemist heb. Langzaam bouw ik op en loop nu drie tot vier keer per week. Ik hoop natuurlijk dat de marathon van Chicago door gaat in oktober, maar dat blijft afwachten. Ik heb in ieder geval een doel om naar toe te trainen.

Nu ik weer “fit to fly” ben is het afwachten wanneer het weer opstart. Het is nu allemaal onzeker, heel erg onzeker. De vlucht die ik had werd geannuleerd. Dat was even slikken want ik had er enorm veel zin in. Al klinkt dat misschien nu weer dubbel. Ik kijk er naar uit om mijn werk weer te kunnen doen. Mijn kinderen zijn blij dat ze weer deels naar school kunnen, ze missen hun vriendjes. Ze kijken nu al weer uit naar de eerste bijeenkomst bij hun sportclub. Ze willen ook graag laten zien dat super fit zijn.

Voor iedereen wil ik mee geven blijf positief, gezond & fit. Wellicht kom ik je een keer tegen op een vlucht naar een mooie bestemming.

Deel dit bericht