Ga naar inhoud

2 juli 2019Supporter van Sport

Club voor het leven

De voetbalvereniging Helpman is in 1924 opgericht en speelt op het complex „De Esserberg‟ in het zuiden van de stad Groningen.

De club telt ongeveer 800 leden, waarvan ruim 400 jeugdleden. De seniorenafdeling speelt zowel op zondag als op zaterdag. In totaal spelen er op zondag vijf herenelftallen en op zaterdag 6 herenelftallen en 2 vrouwenelftallen.

De jeugd van Helpman speelt op zaterdag en bestaat uit 1 O19 team, 4 O17 teams, 3 O15 teams, 4 O13 teams, 8 O11, 5 O9 teams en 2 O8 teams. Daarnaast is er nog een zogenaamde Interne Competitie. Dit is de brug tussen de mini’s en de O8.

Helpman kent ook een groeiende afdeling voor meidenvoetbal. Deze afdeling bestaat uit 3 MO17 teams en 1 MO15 team. Daarnaast spelen er veel meiden in gemixte teams van de JO8 t/m de JO17.

In totaal telt de jeugdafdeling van Helpman dus ruim 30 teams. Voor voetballertjes die nog te jong zijn voor competitievoetbal, is er op zaterdagochtend van 9.00 – 10.00 uur de „mini-training‟ in de Univé Arena voor de kantine. Ter afsluiting van het seizoen wordt er ieder jaaar een prachtige dag georganiseerd voor de Mini's, het HANS VAN RINGEN toernooi. Wederom een succes waarbij de zinderende finale werd gespeeld tussen Lycurgus 1 en 2.... het tweede van Lycolurgus ging er vandoor met de gouden beker! 

Het motto van de vv Helpman is: „Club voor het leven‟. Het streven is leden zo lang en zo goed mogelijk aan de club te binden. Daarom wordt voetbal op verschillende niveaus aangeboden en is er evenveel ruimte en aandacht voor prestatiegericht als recreatief voetbal. Ook worden regelmatig andere activiteiten georganiseerd (Sinterklaas, seizoensafsluiting, nieuwjaarsreceptie etc.) en wil Helpman een warme club zijn voor spelende alsook voor niet-spelende leden.

Meer informatie: https://vvhelpman.nl

Deel dit bericht