Ga naar inhoud

9 juni 2023

Zon, wind & zeilen: leuke dag uit voor Kids United

Mayday is een studentenzeilvereniging uit Groningen. Ruim 2 jaar geleden zette Carl Hilgenga – zakelijk adviseur bij Univé Noord-Nederland - zijn Persoonlijk Sponsorbudget in voor de vereniging waar zijn dochter Noor zeilt.

Bij het inzetten van een sponsorbudget kijken we bij Univé naar de mogelijkheden voor een maatschappelijke tegenprestatie. Zo maken we samen met de gesponsorde vereniging de regio nog net wat mooier. Mayday koos ervoor om te gaan zeilen met de kinderen van Kids United, het G-team van FC Groningen. Kids United zet zich in om voetbaltrainingen en activiteiten voor kinderen en jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking mogelijk te maken.

Kids United: meer dan voetbal
De kinderen konden twee keer 45 minuten zeilen, onder begeleiding van zeven studenten van Mayday. Ze kregen uitleg over het zeilen en mochten zelfs zelf een stukje varen. Boris was één van de kinderen die mee was. Hij straalde. Volgens zijn moeder had hij erg naar deze dag uitgekeken. Voetballen vindt hij leuk, maar eigenlijk is het samen zijn en de andere kinderen binnen Kids United ontmoeten veel leuker. Kids United is dan ook veel meer dan voetbal!

Dit jaar bestaat Kids United 20 jaar. Oprichters Onno en Margriet Kukler organiseren normaal al veel activiteiten voor de kinderen, maar dit jaar is het extra druk! Het zeilen viel gelukkig erg in de smaak. Zowel de kinderen, als de ouders genoten zichtbaar.

Deel dit bericht