Ga naar inhoud

27 juni 2023Met elkaar

Wijkbewoners Kostverloren en Vinkhuizen samen naar Schiermonnikoog

Op 24 juni organiseerde de Stichting Aaltied Goud(Vink) in samenwerking met wijkbestuur HVK Kostverloren weer een busreis voor 50 bewoners van de wijken Kostverloren en Vinkhuizen.

Met dit keer als bestemming Schiermonnikoog. Jong en oud reageerden op de uitnodiging, de reis was dan ook al snel volgeboekt.

De deelnemers konden rekenen op stralend weer: veel zon en een verfrissend briesje. Het strand werd bezocht en natuurlijk ook het dorpscentrum met interessante winkeltjes en restaurants. Zowel in de bus als tijdens de fietstochtjes en wandelingen was de sfeer goed: er kwamen allerlei verhalen los en er werd veel gelachen. Ook de oudere deelnemers met rollator konden hun weg goed vinden en voor de huisdieren die waren meegekomen werd goed gezorgd. Alle deelnemers hadden van Univé een goodiebag gekregen.

Wijkbewoners van Vinkhuizen en Kostverloren leerden elkaar kennen en er werden nieuwe plannen gesmeed voor volgende busreizen. Veel gesprekken gingen over leefbaarheid in de wijken, armoede en eenzaamheid. Deelnemers bespraken waar verbeteringen en aanpassingen in de wijken noodzakelijk zijn, wat er goed gaat en gewaardeerd wordt en wat voor activiteiten er verder ondernomen kunnen worden. Volgens de organisatie werkt de belangstelling voor elkaar bijzonder hartverwarmend en inspirerend. Op naar het volgende uitje!

Deel dit bericht