Ga naar inhoud

21 december 2021Met elkaar

Werken aan een beter welzijn van mensen

Met elkaar kunnen we meer zekerheid organiseren. Dat kan op veel manieren.

Omarm Groningen, dat allerlei initiatieven ondersteunt om armoede te bestrijden, zag een match tussen ons en de ANWB om vanuit onze gedeelde motivatie  te werken aan het 'het fietsplan en veiligheid'. In dit plan ligt de focus vooral op het preventief voorkomen van vervelende situaties.

Om echt goed te leren fietsen moeten kinderen meters maken in het verkeer. Liefst zo veilig mogelijk. Maar dit is niet voor ieder kind mogelijk. Want voor veel kinderen in Nederland is een eigen fiets, door de financiële situatie thuis, niet vanzelfsprekend.

Het ANWB Kinderfietsenplan reikt fietsen uit aan kinderen onder de 12 jaar. De fietsen komen terecht bij de kinderen die ze het hardst nodig hebben en voor wie het niet mogelijk is zelf een fiets aan te schaffen.

Annelies onderhoudt namens Univé de relatie met Omarm Groningen. Zij is enthousiast over het plan: “Het past precies bij de coöperatieve gedachte van ons, deels omdat we veel bezig zijn met mobiliteit maar ook omdat dit project erg lokaal gericht is. Zo hopen we iets voor de regio te betekenen. We verwachten zo veel mogelijk fietsen te leveren want met ons netwerk kunnen we veel mensen bereiken."

Lees verder op de website van Omarm Groningen

Deel dit bericht