Ga naar inhoud

26 mei 2020Gezondheid

Voice from Groningen

Rolf is speaker van meer dan 90 hardloopwedstrijden in het jaar, zowel nationaal als regionaal. Dit jaar is er een streep gezet door de Run van Winschoten die met dit jaar als hoofdonderdeel WK 100 km.

We vroegen Rolf om een bijdrage aan onze Fit Challenge 30, samen tegen Corona met hierin een kijkje in zijn leven.

Als event manager van de Nelli Cooman Games en de RUN van Winschoten zijn het werkelijk hectische tijden. Beide evenementen afgelast! Naast deze evenementen mag ik op ruim 90 wedstrijden als nationaal microfonist optreden dus u snapt het, een rustige maar toch ook wel weer een emotionele periode. De RUN zou dit jaar het WK op de 100 km als gast hebben. Ruim 50 landen zouden waarschijnlijk deelnemen met daarnaast vele solo lopers. Ook op de 50 km zouden veel deelnemers komen dus triest dat “het carnaval van Sodom” niet doorgaat! Atleten prijzen ons voor het besluit want de toppers nationaal en internationaal zijn na hun gedegen voorbereiding erg kwetsbaar en gevoelig. Daarbij, top ultralopers zijn geen 20 jaar maar vaak ouder dus gevoeliger voor allerlei virussen. Laten we maar gaan voor een topRUN in 2021!

Wat doe jezelf aan sport?
Op dit moment weinig. Een sociale en intelligente lock down maakt dat “huisarrest “ bijna is opgelegd maar af en toe een mooi rondje fietsen zorgt voor de frisse lucht en afleiding. Wij nemen dit virus serieus, wij hebben de plicht om voor ons zelf te zorgen en voor onze kinderen en kleinkinderen. Vaak mijmer  ik dan over al die Nederlandse toppers die in voorbereiding zijn op hun grote kampioenschappen. Wat fijn dan dat 2 van de noordelijke toppers een Challenge hebben gestart met dagelijks meer dan 1000 deelnemers. Top en respect. Hoop jullie allemaal ergens aan het einde van het jaar weer te treffen.

Als “voice from Groningen” wens ik jullie allemaal veel gezondheid en toch plezier in deze beroerde tijd.

Groetjes en stay save,

Rolf 

Deel dit bericht