Ga naar inhoud

22 september 2020Supporter van Sport

Voetbalplezier voor kinderen met een beperking

Stichting Kids United is een contributievrije voetbalclub voor kinderen en jongeren met een beperking. En het officiële G-Team van FC Groningen sinds 1 december 2011.

Een initiatief van Onno en Margriet Kukler. In 1995 werd Sandro ernstig ziek met het gevolg dat hij er een hersenbeschadiging aan overhield. Toen Sandro in 2003, op 10 jarige leeftijd, aangaf graag te willen voetballen, was er geen vereniging waar hij lid van kon worden. Sandro was te beperkt om mee te kunnen in het reguliere voetbal.

Een reden om zelf een voetbalclub te maken voor deze kinderen. In mei 2003 werd gestart met het geven van aangepaste voetbaltrainingen voor jeugd met een beperking zoals lichamelijk, verstandelijk, downsyndroom en autisme.


Bingo met Henk de Haan
Op woensdag 10 maart 2021 stond de bingo op het programma met de senioren en junioren A, de trainingsgroep van het laatste uurtje. Het werd een leuke spannende avond met mooie prijzen, mede mogelijk gemaakt door Makro en Univé

Bij gelijke bingo werd er met de speciale dobbelsteen bepaald wie de prijs kreeg. Een avondje om nooit te vergeten!


Als Supporter van Sport vindt Univé beweging meer dan belangrijk. Maar nog belangrijker vinden we dat ieder kind de kans krijgt om te sporten. Kids United zorgt ervoor dat kinderen en jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking voetbaltrainingen en andere activiteiten kunnen volgen. Zo’n fantastisch initiatief steunen we natuurlijk graag. Daarom overhandigde onze Adviseur Ledenzaken Erika Broekema een cheque van 500 euro aan oprichtster Margriet Kukler. Zij was hier zeer blij mee en met deze bijdrage gaan ze weer heel veel mooie dingen doen.

Meer informatie: www.kids-united.nl

Deel dit bericht