Ga naar inhoud

18 mei 2020Gezondheid

Vaarwel lockdownkapsels

Onze innerlijke ijdeltuit maakte een kleine vreugdekreet: kappers mochten vanaf vorige week maandag ein-de-lijk weer open. Vaarwel wilde lockdownlokken & coupe soleil, here we come! 

Jaap Zwiers was al eens eerder aan het woord in de Fit Challenge 30, samen tegen Corona. Hij is eigenaar van een kappergroothandel in Groningen en dé leverancier in kappersproducten in Noord-Nederland. Passie, discipline en creativiteit zijn voor Jaap geen onbekende begrippen. 

De lockdownkapsels die maar door bleven groeien, verpest werden door zelf onze creativiteit erop los te laten en de kapsels met uitgroei, afgrijselijk vond Jaap het. We waren dan ook ontzettend blij toen we hoorden dat we weer van start mochten. De kappers waren ook dolenthousiast. Een aantal van hen hadden zelfs een ludieke actie en begonnen even na 0.00 uur al met knippen.   

De afgelopen week was het bij de kappersgroothandel flink druk en de telefoon stond roodgloeiend. De medewerkers dragen nu shirtjes met de tekst: Kan ik u helpen? Want de klant die langskomt shopt niet meer zelf met het mandje in de hand, dat doen wij voor ze. Ook de extra maatregelen die in vele winkels gelden, zijn ook bij de kappersgroothandel van toepassing. Extra schermen, mogelijkheden om vaker je handen te wassen, de koffie wordt in papieren bekertjes geschonken en de medewerkers zitten meer dan 1,5 meter uit elkaar te werken.  

Wat we denk ik wel van de lockdown in onze branche hebben geleerd is dat een ieder zich er nu veel meer van bewust is dat naar de kapper gaan 1 van eerste prioriteiten is. We worden er blij van en het geeft ons meer zelfvertrouwen. 

Mijn bewegingsmomenten had ik de laatste weken wat veranderd. In plaats van 3 keer in de week 10 kilometer op de loopband, liep ik elke dag 5 kilometer. Hier voel ik me heerlijk bij en blijf ik fit.

Deel dit bericht