Ga naar inhoud

30 augustus 2021Supporter van Sport

Studentenvereniging biedt meerwaarde ook in coronatijd

In de Stad Groningen werd de KEI-week weer georganiseerd van 16 tot en met 20 augustus voor aankomende studenten.

Een mooie manier om elkaar te leren kennen aan het begin van een waanzinnige studieperiode in ons Groningen.

Carl Hilgenga, medewerker Univé Noord-Nederland: “Mijn dochter is lid van de Groningse Studenten Zeilvereniging Mayday en ik merkte dat tijdens de coronaperiode het sociale aspect van een studentenvereniging veel meerwaarde heeft voor studenten en dat ze er voor elkaar zijn tijdens deze soms moeilijke periode.

Hierdoor had ik snel de link met onze coöperatie gelegd en het past volgens mij zeer goed bij ons want ook wij hebben afgelopen periode oog gehad voor onze leden! Door middel van de tulpenactie of een bloemetje langs te brengen bij ondernemers en daar een luisterend oor te zijn. Dit hebben onze leden zeer gewaardeerd en de acties gaven mij een goed gevoel."

G.S.Z. Mayday is een zeilvereniging die sportief met elkaar bezig is en met Univé als supporter van sport past dit ook goed bij elkaar. Als tegenprestatie van de sponsoring zullen een aantal leden van Mayday ons gaan helpen bij een toekomstige activiteit”, aldus Hilgenga.

Meer over G.S.Z. Mayday en de KEI-week

G.S.Z. Mayday is een actieve studentenzeilvereniging, waar zowel zeilen als gezelligheid hoog in het vaandel staan. Zij zijn in het bezit van de klipper ‘Nicolaas Mulerius’, waar gemiddeld ongeveer honderdtachtig dagen per jaar mee gevaren wordt. Naast de Nicolaas Mulerius beschikt de vereniging ook over zeven poly-valken en een laser, gelegen aan het Paterswoldsemeer en een skûtsje wedstrijdteam. Ook heeft Mayday een catamaran opleiding.

De KEI-week is voor de studentenzeilvereniging de belangrijkste week om nieuwe leden enthousiast te maken. Dit jaar vond de KEI-week plaats van 16 tot en met 20 augustus 2021. De klipper ‘Nicolaas Mulerius’, het vlaggenschip van de Rijksuniversiteit Groningen, vormt de sociëteit en lag de eerste dagen van de Kei-week op een ontzettend goede, zichtbare plek tegenover het station.

In de KEI-week waren ongeveer zesduizend aankomende studenten aanwezig die bij aankomst in de mooiste studentenstad werden verwelkomd door de klipper. Vervolgens lag de klipper de rest van de week middenin het centrum, bij het winkelcentrum van Westerhaven, met duizenden voorbijkomende studenten per dag.

Daarnaast heeft G.S.Z. Mayday gezeild met keilopers in de gracht bij de Nicolaas Mulerius en een dag gezeild op het Paterswoldsemeer. Kortom, Mayday was gedurende de KEI-week de hele week te zien en te vinden in en rondom de stad.

Deel dit bericht