Ga naar inhoud

26 oktober 2020Met elkaar

Samen Mudaheerd hartveiliger maken

Elke week krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal.

Een ambulance kan meestal niet binnen zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een buurtAED écht levens kan redden. 

Om te kunnen spreken van een landelijke dekking, zijn er in Nederland nog zo’n 5000 AED’s nodig. Univé levert daar graag een bijdrage aan. Daarom heeft Univé Noord-Nederland haar 15 winkels in het werkgebied aan de buitenzijde voorzien van een AED. Daarnaast ondersteunen we graag lokale initiatieven, zoals die van Bianca den Otter. Zij is via de website buurtaed.nl een actie gestart voor een AED in de Mudaheerd. 

Samen brengen we het geld bij elkaar
Snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Helaas weten ze daar in de Mudaheerd alles van. Een AED kan snel ingezet worden en brengt met een schok het hart weer aan het pompen. In de Mudaheerd is nog geen AED te vinden die dag en nacht bereikbaar is. Daar wil Bianca graag verandering in brengen. Maar een AED kost natuurlijk geld. Dat wordt via het crowdfundingplatform Buurtaed.nl ingezameld. Dit platform is een initiatief van de Hartstichting en Philips. Samen willen zij Nederland (hart)veiliger maken. 

Help je mee?
Om een AED voor de Mudaheerd te kunnen aanschaffen, is nog zo’n 1600 euro nodig. Doneren kan via deze link. Klik vervolgens op Doneer nu en bepaal uw bijdrage. Betalen kan eenvoudig via iDeal. 

Univé helpt ook
Doneert u ook? Univé verdubbelt de binnengekomen donaties tot het benodigde bedrag bereikt is. Kiest u bijvoorbeeld voor een gift van 10 euro, dan doneren wij datzelfde bedrag ook. Daarnaast bieden we in samenwerking met een lokale EHBO-vereniging een gratis AED-workshop voor buurtbewoners aan. Tijdens de workshop leren bewoners hoe ze moeten omgaan met de AED en iemand moeten reanimeren. Wanneer deze workshop precies plaatsvindt, is afhankelijk van de coronamaatregelen en het aantal recente besmettingen. 

Vragen?
Heeft u naar aanleiding van deze e-mail nog vragen? Stuur gerust een mail naar noordnederland@unive.nl of bel naar 0592-367111.

Deel dit bericht