Ga naar inhoud

3 juni 2021Supporter van Sport

Race Runnen zo snel als je kunt

RaceRunning is een para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent.

Het is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Sinds mei 2021 kun je deze tak van sport ook beoefenen bij Groningen Atletiek. Naast het rennen worden er ook vaardigheidsoefeningen gedaan zoals: slalom, met 1 been, achteruit en met de knieën heel hoog en is er ook tijd voor leuke spelletjes. Race Runnen is zeer geschikt om de conditie te onderhouden of te verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren.

Aanmelden of informatie opvragen kan via racerunninggroningenatletiek@gmail.com

Univé vindt het belangrijk dat sporten en bewegen voor ons allemaal mogelijk is. Jong, oud met en zonder handicap. Het is goed voor je conditie, je wordt er fit en vrolijk van én tijdens het sporten kun je sociale contacten opdoen. Daarom dragen wij RaceRunning een warm hart toe en helpen een aantal medewerkers bij de trainingen van de Racerunners van Groningen Atletiek.

Deel dit bericht