Ga naar inhoud

8 augustus 2022Supporter van Sport

Passie voor schaatssport overbrengen op anderen

Dat is de missie van schaatsteam DGS en coach Alida Pasveer. Zo willen ze jong en oud inspireren.

Daar kunnen wij ons zo goed in vinden dat we de handen ineen slaan om samen met die missie aan de slag te gaan.

Als Supporter van Sport vindt Univé Noord-Nederland sport en bewegen meer dan belangrijk. Om beweging voor jong en oud, met en zonder beperking te stimuleren zoeken we actief de samenwerking met lokale sporthelden, zoals met de leden van Team DGS. Voor het team rijdt onder andere Luna Jonkers, de Nederlands kampioen op natuurijs.

Samen bewegen stimuleren
De marathonploeg van coach Alida Pasveer uit Groningen bestaat uit vier rijdsters in de Topdivisie, waarvan er drie werken en studeren in Groningen. Omdat de ploeg het opleiden van schaatssters en het stimuleren van de schaatssport ook heel belangrijk vindt heeft het ook een team met twee jonge rijdsters die uitkomen in de Beloftendivisie. “Schaatsen is een oer-Hollandse sport”, onderstreept Pasveer. “We vinden het stimuleren van de schaatssport voor vooral de jeugd dan ook heel belangrijk. Eigenlijk zou elk kind in Nederland moeten kunnen leren schaatsen.”

‘Goede match’
Als Supporter van Sport zoeken we actief de samenwerking met lokale sporters en sportteams. Daarbij kijken we echter ook hoe we samen nog meer kunnen bereiken. Daarom vragen we bij een sponsorverzoek om een zogenoemde tegenprestatie: wat kan de gesponsorde terugdoen voor de samenleving? Zo maken we samen de regio nog wat mooier.

“We zijn een goede match”, vindt coach Alida Pasveer. “Univé staat voor het voorkomen en beperken van schade en is daarmee een passende helmsponsor. Ook gaan we samen aandacht geven aan breedtesport door clinics te geven en zo jong en oud te laten kennismaken met marathonschaatsen en schaatsen op natuurijs.”

‘Passie spat ervan af’
Bij die woorden sluit Erika Broekema – adviseur Ledenzaken & Innovatie bij Univé Noord-Nederland – zich volledig aan. “De passie voor het marathonschaatsen en het schaatsen op natuurijs spat van de ploeg af”, vindt Broekema. “Dat enthousiasme en het geloof vinden we fantastisch en ondersteunen we graag.”

Meer weten?
Tegenwoordig is ze als coach actief, maar Alida Pasveer weet ook alles over zelf winnen. De Groningse is drievoudig Nederlands kampioen op natuurijs en won twee keer de Alternatieve Elfstedentocht op de Oostenrijke Weissensee. In een interview vertelt ze meer over haar enorme drive.

Deel dit bericht