Ga naar inhoud

12 mei 2020Supporter van Sport

Mentale en fysieke lessen van The Dragon

Sommige van jullie kennen hem wellicht al, Stephen Tapilatu is een prominente Nederlandse krijgskunstenaar die succes heeft behaald op het hoogste niveau.

Voornamelijk in ITF (Internationale Taekwondo Federatie) maar ook in WTF (World Taekwondo Federation). Hij begon op 8-jarige leeftijd onder de voogdij van zijn vader Wijnand Tapilatu met de zwarte band, om later uit te groeien tot een grootheid in zijn sport.

De mooiste overwinningen:

  • Tweevoudig Wereldkampioen ITF Taekwondo
  • Tweevoudig Europeeskampioen ITF Taekwondo

Zijn bijnaam in de sport was The Dragon en hij kwam uit voor het Golden Glory team. In 2008 stopte hij met wedstrijdvechtsporten. Sinds die tijd begeleidt hij sporters, leden en medewerkers van bedrijven zowel fysiek als mentaal. Bij fysieke training kun je denken aan krachttraining en taekwondo lessen. Naast trainingen geven in zijn sportschool en voor Taekwondo Groningen is hij de Bondscoach ITF van Nederland.

Hij heeft een boodschap:

“Ik hoop dat iedereen in deze gekke tijd zijn hoofd koel houdt en vooral fit en gezond blijft! Wij moesten onze sportschool helaas ook sluiten. We moeten hier creatief mee omgaan om de mensen om ons heen te helpen en te begeleiden.

Ik ga er vanuit dat ik jullie met mijn bijdrage positieve energie kan geven tijdens de Fit Challenge 30, samen tegen Corona.  En jullie een stukje door deze lastige tijd heen kan slepen.

Veel plezier met trainen en ik keer terug met een leuke oefening. Stay safe, stay healthy”. 

Squat met voorwaartse trap:
10 herhalingen per been (20 in een set). 3 sets.

Deel dit bericht