Ga naar inhoud

21 januari 2020Met elkaar

Lopen en wandelen voor aandacht voor depressie

Op 20 januari 2020 is het de zogenaamd meest depressieve dag van het jaar. Op deze dag werden er voor derde keer door het hele land, en ook in Groningen (hardloop)evenementen georganiseerd om aandacht te vragen voor depressie. 

Het gaat bij de MIND Blue Monday Runs niet om het winnen, maar om aandacht te besteden aan depressie en de impact ervan op mensen en hun omgeving. Met deze actie wordt er geld opgehaald om psychische problemen te voorkomen bij jongeren. Dit wordt o.a. gedaan door de inzet van de MIND Young Studio. De jongeren van de studio gaan met de opbrengst van de MIND Blue Monday Run extra social media campagnes maken om jongeren voor te lichten over depressie.

Een aantal medewerkers en leden van Univé Noord-Nederland, Piet, Hans en Erika, hebben zich ingezet voor stichting WijzijnMIND.

Een koepel van, voor en door cliënten- en familieorganisaties in de ggz. De landelijke lidorganisaties, regionale organisaties, cliëntenraden en familieraden spelen een belangrijke rol. Ze streven ernaar de positie van iedereen die te maken heeft met psychische problemen structureel te verbeteren. Ze zijn gesprekspartner ván en aanspreekpunt voor politici, beleidsmakers, beleidsuitvoerders zorgverzekeraars en branche-organisaties.

Het initiatief voor de run & walk in Groningen was in handen van Goudje Haadsma & Menke Knol. Gezamenlijk werden er rondjes gelopen of gewandeld rondom de vijver in het Stadspark. Er is door de groep circa 2.100 euro opgehaald voor de Stichting WijzijnMIND.

Kijk voor meer informatie over dit initiatief: https://wijzijnmind.nl

Deel dit bericht