Ga naar inhoud

4 mei 2020Gezondheid

Hoe leg je dit uit aan mensen met een beperking?

We zijn in een bijzondere tijd beland. We missen de gang naar het helpen als vrijwilliger, bij mensen met een beperking. Bij het helpen met zwemmen, clubjes, voetbal bij Kids United. 

Ook het zelf sporten. Iedereen is op zijn of haar manier bezig, met de gevolgen van dit rare virus en het omgaan met alle maatregelen en zorgen.

Even geen baantjes trekken in het zwembad en geen Walking voetbal met de old Stars van FC Groningen. Hoe houden we in deze tijd onze conditie op peil? Hoe zorgen we voor voldoende beweging iedere dag en verhogen we zo onze weerstand? Het vergt wel wat meer zelfdiscipline. We proberen iedere dag minimaal 1 uur te lopen of fietsen met inachtneming van de juiste afstand. Dus de rust opzoeken, richting polder, natuurgebied of bos. Tot nu toe lukt dat prima. Er ligt een uitdaging de afstanden wat op te bouwen en grenzen te verleggen.

Heel jammer maar ons werk als vrijwilliger ligt ook stil. Niet samen zwemmen, clubjes of voetballen bij Kids United. Voor mensen met een beperking is het niet altijd uit te leggen of te begrijpen. Nu een zware taak voor de begeleiding om dit op te vangen. Chapeau voor hen!Veel activiteiten worden door vrijwilligers gedaan, zoals uitjes, bezoekjes ,sport, bewegen enz. De wekelijkse zwemuren gaan niet door. Ze missen zo de ontspanning en beweging in het warme water. Bewegingen, die zo goed zijn om hun lichaam en spieren te activeren en ontspannen. Het is altijd prachtig om te zien hoe soepel ze bewegen in het water en worden geprikkeld. We houden nu contact door een telefoontje of het sturen van een kaartje. Onzeker hoe alles gaat verlopen. Hopelijk duurt het niet te lang en kunnen we alle activiteiten weer snel oppakken. En ondertussen er voor zorgen, dat je zo gezond mogelijk blijft. We doen ons best!

Harry en Jopy

Deel dit bericht