Ga naar inhoud

21 september 2020Supporter van Sport

Het mentale aspect in de marathon kan erg zwaar zijn

De Martini Marathon is een tweejaarlijks hardloopevenement voor solo-lopers en estafetteteams in Groningen.

Het evenement werd een aantal jaren geleden bedacht door Jager en Bert Eillert, de schoonvader van Arjen Robben.

Eillert is samen met Jager in de organisatie actief. ,,We zaten in het clubhuis, waarbij ik meer van het solo-lopen ben en Bert meer van de estafette”, vertelt Jager. ,,Na wat brainstormen kwamen we op het idee deze marathon te organiseren, waarbij beide elementen aan bod komen.

In 2020 werd het voor De 3e keer georganiseerd. Het was een gezellig en ontspannend evenement met fantastische prestaties. Prestaties van de snelle lopers maar zeker ook van de laatste lopers die op karakter de afstand volbrachten. Groningen Atletiek won de estafette met een tijd van 2.36 uur op de marathon. Heren marathon winnaar Dennis Westra, 2e Jeroen-Pieter van der Vliet, 3e Albert de Bakker. Dames marathon winnares Leonie Meijer, 2e Erika Broekema, 3e Aleida Groothoff.

Wat werd er hard gelopen! Het parcoursrecord werd bij zowel de manen als de vrouwen aan flarden gelopen. 

 Enkele reacties van deelnemers:

  • Ik liep rondjes, heel veel rondjes tijdens de Martini Marathon. Je kunt alles nog zo goed getimed hebben en je zo goed mogelijk voelen. Elk rondje was anders. En vooral de rondjes na 35 km. De motor haperde daar een beetje. Gelukkig was het koppie sterk genoeg en had ik veel support. Wat heb ik geleerd? Dat iedere marathon anders is, dat het mentale spelletje wel erg zwaar kan zijn en dat iedereen die gisteren startte op de marathon diep respect verdiend.
  • Vrijdagavond was het zover: mijn eerste marathon op de baan (6e totaal) de Martini Marathon in Groningen. 105,5 rondjes linksom van 400m wat alle gewrichten (rug, heupen, enkels, voeten) wel heeft gesloopt. Hoewel mijn kuiten anders zeggen was dit veruit de mooiste marathon die ik ooit gelopen heb. De sfeer onder de lopers was ronduit fantastisch. De Martinitoren pronkt als beker voortaan op mijn kamer omdat ik gewonnen heb.
  • De Amsterdam marathon was afgelast en deze marathon kwam op mijn pad, mooi in de buurt en de rest ging voorlopig allemaal niet door en je wilt toch wat. Inmiddels komen de wedstrijden weer op gang. Afgelopen zaterdag een prima georganiseerde 4mijlvanassen en gisteren op de baan een marathon lopen, 105.5 rondjes. Ik lijk wel gek haha. Bij het finishen kom ik met 45km over de mat in 3.05. Met de maagproblemen in de laatste 10km toch een mooie resultaat.

Het evenement kan niet bestaan zonder de hulp van alle vrijwilligers die soms van ’s ochtendvroeg tot ’s avond laat in touw zijn.

Meer informatie: www.martinimarathon.nl

Univé vindt sporten belangrijk voor jong en oud en draagt dit evenement een warm hart toe. En heeft de startnummers beschikbaar gesteld en een presentje voor de nummer 1,2 en 3 bij de dames & heren en het winnende team bij de estafette. Daarnaast is de coronaproef-toolkit bestaande uit: spandoeken met 1,5 m, sticker met 1,5 m, hesjes en beachvlaggen tijdens het evenement gebruikt.

Deel dit bericht