Ga naar inhoud

4 februari 2020Ondernemen

Het dagelijkse werk organiseren en van maatschappelijke toegevoegde waarde zijn

Een gezond en plezierig leven dat is waar het voor al onze leden om gaat en waarvoor we zekerheid willen organiseren. Waardoor leden graag bij Univé willen zijn.

Op 3 februari 2020 om 15.00 uur zijn 40 medewerkers van Univé Noord-Nederland in stadscafé Time-Out in hartje Groningen aan de koffie en thee. Deze sfeervolle locatie ligt op 40 meter afstand het nieuwe Forum. Een publiekstrekker van en voor het Groninger volk, om te verblijven, te verrassen en te ontmoeten. Hoe toepasselijk als je het doel van deze middag bekijkt.

De ‘koplopers’ van Univé Noord-Nederland zijn bijeen om actief invulling te gaan geven aan de eigenlijke rol van de coöperatie Univé. Boeien en binden van leden en meerwaarde bieden aan leden. En, om aantrekkelijk te zijn voor aspirant-leden. De coöperatie heeft in de basis een economisch doel om zo ledenvoordelen te organiseren of een andere relevante bijdrage vanuit de coöperatie te creëren. Uiteraard blijft een goede dienst de basis voor het lidmaatschap en de hiermee samenhangende tevredenheid, die doodgewoon hoog moet zijn! En, vooral er zijn op het moment dat een bepaald ‘ongeluk’ zich voordoet.

Rudolf Doornkamp neemt iedereen mee in de zienswijze die voor velen al wat begint te dagen. Collega Tirza geldt als pionier en geeft een korte toelichting over een ouder-kind EHBO-sessie over een gezonde en veilige omgeving voor kinderen. Een avond over Veilig Wonen heeft onlangs ook de revue gepasseerd. In samenwerking met een heuse ex-inbreker was er veel interactie over de do & don’ts als bewoner. Leuk en leerzaam, voorkomen en beperken.

We gaan verder. Wat is de rol van de koploper? Als lokale Univé-medewerker ben je de ogen en oren. Welke zaken spelen specifiek of is er behoefte aan het inzetten van eerder uitgevoerde sessies elders. Met als centrale boodschap: Raak het peloton niet kwijt, neem de ploeg mee. Dus vooral, we doen het met z’n allen bij Univé. Zowel het dagelijkse werk goed organiseren en tevens van maatschappelijke toegevoegde waarde zijn. Niet eenvoudig, wel te doen!

Jeroen Loeffen gaat na, een thee en koffie ronde, verder. Hij gaat in over hoe jijzelf een bijdrage kunt leveren aan het ‘nieuwe Univé’. Een gezond en plezierig leven! Daarin willen wij meters maken. Om te starten daagt Jeroen iedereen uit om in 10 seconden 4 groepen te vormen. Dat lukt! En dan knallen met die geeltjes over wat een gezond en plezierig leven is, wat niet en hoe te realiseren. Het regent geeltjes! Van chocola tot overgang, van goede buur tot mobieltje-uit! Na het maken van vervolgstappen schuiven we aan voor de ‘hausgemachte’ saté. Dan door naar het dak van Forum op 45 meter hoogte! Aanrader!

Deel dit bericht