Ga naar inhoud

21 maart 2018Supporter van Sport

Hardlopen en gezelligheid tijdens de Nacht van Groningen

De Nacht van Groningen is een hardloopevenement dat sinds 2000 jaarlijks wordt georganiseerd in de stad Groningen. Oorspronkelijk was het een run in het noorden van de stad, vanuit het centrum van de wijk Paddepoel.

Nu vindt de Nacht van Groningen plaats in de binnenstad en het Noorderplantsoen. Start en finish zijn gesitueerd op de Ossenmarkt en de datum is in maart.

Deelnemers aan de Nacht van Groningen is veelal een individueel loper die graag aan een wedstrijd meedoet. Daarnaast doen ook veel minder prestatiegerichte lopers mee die vooral voor de bijzondere beleving van de avond lopen.

Het evenement is een plek voor gezelligheid, sport en entertainment samen met vrienden, kennissen en familie.

In de sfeervolle editie van 2019 namen meer dan 2.000 mensen deel aan de start. Meerdere deelnemers liepen met lampjes op het evenemententerrein op de Ossenmarkt en over het parcours door de binnenstad. 
De omstandigheden waren erg goed. Vele deelnemers liepen persoonlijke records. 

Het startschot van de 10 km werd gegeven door Univé Ambassadeur Erika Broekema. De hardloopster uit Groningen zag Jef Poelman winnen in een tijd van 34 minuut 53. Bij de vrouwen won Ellen Jansen in 38 minuut 35. Alle uitslagen van de 5 kilometer, de Engelse 10 mijl en de halve marathon vind u hier

Projectmanager Michelle Mencke: ,,Ik ben trots om te zien dat wij als team, samen met onze partners wederom een geweldige editie met een record aantal deelnemers hebben neer gezet. Ik hoop alle deelnemers en toeschouwers dan ook volgend jaar graag weer te zien!”

Meer informatie: www.nachtvangroningen.nl

Deel dit bericht